El muhsi nasıl okunur?

İçindekiler:

  1. El muhsi nasıl okunur?
  2. El muhsi kaç defa okunur?
  3. Ya Kuddüs Ya Allah ne demek?
  4. Ya Selam ne için okunur?
  5. Yüce Allah cc ne demek?
  6. Er Rafi kaç kere okunmalı?

El muhsi nasıl okunur?

Zekânın kuvvetli olması için 'El-Muhsî' ism-i şeridini günlük 148 defa okunmaya devam edilir. Günlük 5 vakit namazlarıın akebinde 148 defa "Lâ ilâhe illâllâhü'l-Muhsî' bu şekilde zikretmeye sürekli devam edilirse bu kişinin sözü bütün herkese karşı geçerlilik hükmünde olur.

El muhsi kaç defa okunur?

El-Muhsî Esmasının faziletleri, havas ve Esrarı yapılması gereken farklı uygulamalar ele alınmaktadır. - El-Muhsîİ ismi şerifi zihin açıklığı, güzel bir idrak ile anlamı açısından 148 kere okunmalıdır. - Cuma geceleri 1000 defa okunmalıdır.

Ya Kuddüs Ya Allah ne demek?

El-Kuddus, bütün övgüler üzerine olan, her türlü eksiklikten uzak ve kemal sıfatlarının hepsi üzerine toplanmış anlamına gelmektedir. Her türlü kusurdan müberra olmak, çok temiz ve pak olan, noksanlıktan uzak olan anlamları da taşımaktadır. Hatalardan, gafletten ve acizlikten uzak anlamları da vardır.

Ya Selam ne için okunur?

Günlük olarak 131 defa zikir vakti okunanEs-Selam” ya da “Ya Selam” Allah'ın izniyle hastalıklara şifa olmaktadır. İnsanların başındaki sıkıntılardan ve dertlerden kurtulmaları için de 131 defa “Es-Selam” esması okunmalıdır. Korkulardan korunmak ve korkularını yenmek için 131 defa “Es-Selam” zikredilmelidir.

Yüce Allah cc ne demek?

Allah CC kelimesinin anlamı; Allah Celle Celaluhu demektir. ... Yüce yaratıcımız olan ve her şeyin sahibi olan Allah Azze ve Celle, sadece ismi ile anılması eksik ve az olur. Allah CC Örnek Anlatımı: Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir.

Er Rafi kaç kere okunmalı?

* 5 vakit namazdan sonra 351 kere ” Ya Râfi' celle celâlühû ” zikrine devam edenin rızkı artar, işleri açılır, mesleğinde ilerler. * Er-Rafi'u ismi şerifi, maddi ve manevi olarak rütbenin yükselmesi ve rızkın bol olması için, “Ya Rafi'u Celle Celalühü” diyerek 351 kere okunur.