Fotokopi sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Fotokopi sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?
  2. Navigasyon Türkçe karşılığı nedir?
  3. Gala Türkçe karşılığı nedir?
  4. Gala nedir TDK?
  5. Kayırma ne demek?
  6. Insan kayırma ne demek?
  7. Kendini kayırmak ne demek?
  8. Bir kimseyi kayırma işi nedir?
  9. Yolsuzluk ne anlama gelir?
  10. Azerice kayırmak ne anlama gelir?
  11. Onmaz ne demek?
  12. Kaytarmak ne demek?
  13. Iflah olmaz ne anlama gelir?
  14. Mirasımı artır ne demek?

Fotokopi sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

- Fotokopi kelimesinin Türkçe karşılığı tıpkıçekimdir.

Navigasyon Türkçe karşılığı nedir?

Navigasyon, Türkçe'ye seyir ya da seyrüsefer olarak çevirilebilir, ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir.

Gala Türkçe karşılığı nedir?

Fransızca Gala kelimesinin Türkçe karşılığı.

Gala nedir TDK?

a. (ga'la) 1. Resmî bir törenden sonra yapılan büyük ve gösterişli şölen. 2. Ön gösterim: “Yalnız bir gece için ecnebilere verdiği bir Kontes Maritza galasını da hiç unutamazdı.” -H.

Kayırma ne demek?

kayırmak anlamı (-i) 1. Koruyarak başarısını sağlamak, elinden tutmak, himmet etmek: "Bizi kayıran, arayan yok." -H. R. Gürpınar. 2. Birini, başkalarının veya işin zararı pahasına tutmak: "Güzelle yüceltirim insanlığı, işim bu / Çirkini, kabayı ve hamı kayıramam ki." -A. M.

Insan kayırma ne demek?

Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. ... Nepotizm kavramı günümüzde akraba ve yakınların aynı işletmede işe alınması şeklinde ele alınmaktadır. Ayrımcılık içeren alımlar bir kimsenin beceri, kabiliyet veya eğitim düzeyine bakılmaksızın istihdam edilmesi yönündedir.

Kendini kayırmak ne demek?

Kendini kayırma eğilimi, kişinin bir yandan başarıyı kendisine mâl ederken, diğer yandan başarısızlık için suçu dışsal etmenlere yüklemesidir. Başarılarımızı kendi yeteneklerimiz, çok çalışmamız ya da genel olarak iyi olmamız gibi içsel nedenlere yükleriz. ... Başarısızlık durumunda ise sorumluluğu başkalarına bağlarlar.

Bir kimseyi kayırma işi nedir?

Cevap : Bulmacada 'Bir kimseyi kayırma işi' sorusunun cevabı olan 'Gayır - Piston - Koruma - Koltuk - Himmet - Himaye - Sahabet - İltizam - İltimas - Koltuk Altı' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir: Gayır kelimesinin Eş Anlamlıları: Kayırma (7 harfli)

Yolsuzluk ne anlama gelir?

Nedir bu son günlerde hep tartışılan "yolsuzluk" kavramı; bir örnek üzerinden inceledik. ... TDK'ye göre tanımı “bir görevi, bir yetkiyi kötüye kullanma, yasaya, kurala, yönteme aykırı iş yapma.” Yani usulsüzlük.

Azerice kayırmak ne anlama gelir?

Kayırmak bizde iltimas etmek veya elinden tutmak demek. Azeriler ise "kayırmak" lafını "becermek ya da gırgır diliyle "ş'aapmak" anlamında da kullanıyor. Yani birini kayırıyorsanız onu ....... ... Azeri Türkçesinden "hınzır yakalamalar" testusuna buyur ola bu kez de...

Onmaz ne demek?

sıf. (on-mak'tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle on-maz) İyileşmez, şifâ bulmaz, onulmaz: Hasret ellerine seferin mi var / Doğduğun yerlerden haberin mi var / Rızâ gibi onmaz kaderin mi var / Ağladın mı bilmem sen de ben gibi (Rızâ Tevfik'ten).

Kaytarmak ne demek?

Geri çevirmek, döndürmek. 2. Toplamak, bir araya getirmek : Koyunları kaytar kaytar ağıla sok.

Iflah olmaz ne anlama gelir?

TDK'ya göre iflah olmak kelime grubunun anlamı 'Düzelmek, kötü bir durumdan kurtularak tekrar iyi noktaya ulaşmak' şeklinde bilinmektedir. Bunu örnekle anlatmak mümkün. ''Sen bu kafayla gidersen asla iflah olmazsın.'' ''Yaptığı onca şeye rağmen tövbe edip iflah oldu.''

Mirasımı artır ne demek?

"Mirasımı arttır." derken bizlere, onların bıraktığı tüm zenginlikleri koruyup, kollayıp, bir ileri seviyeye getirip, bizden sonraki gelecek nesillere aktarmamızı öğütlemiştir aslında.