Ambulans şoförü olmak için ne gerekiyor?

İçindekiler:

  1. Ambulans şoförü olmak için ne gerekiyor?
  2. Ambulans şoförü ne kadar maaş alıyor?
  3. Ambulans şöförü ehliyet sınıfı nedir?
  4. Ambulans şoförlüğü için nereye başvurulur?
  5. Ambulans şoförü hangi SRC belgesi?
  6. Kimler ambulans şoförü olabilir?

Ambulans şoförü olmak için ne gerekiyor?

Ambulans şoförü olabilmek için en az lise mezunu olmanız gereklidir. Fakat üniversitelerin acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar daha avantajlıdır. Diğer aranan özelliklerin başında da şoförün dikkatli olmasıdır.

Ambulans şoförü ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Makam Şoförü2.8204.770
Ambulans Şoförü2.8203.520

Ambulans şöförü ehliyet sınıfı nedir?

Eğer özel hastanelerde ambulans şöförü olmak istiyorsanız en az b sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekmektedir ve ayrıca ilk yardım sertifikanızın bulunması gerekmektedir.

Ambulans şoförlüğü için nereye başvurulur?

Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin sağlık meslek lisesinden ya da Acil Tıp Teknisyenliği ön lisans bölümünden mezun olmaları gerekir. Ön lisans için üniversite sınavında yeterli puanı alanlar Acil Tıp Teknisyenliği bölümüne başvurabilir.

Ambulans şoförü hangi SRC belgesi?

B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmalısınız. Kamu hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı olduğu için, ambulans şoförü alım duyuruları ve şartları için bakanlığın internet sayfasını takip etmeniz yeterlidir.

Kimler ambulans şoförü olabilir?

Ortaokul ve daha altı kademelerden mezun olan kişilerin bu mesleği yapmasına izin verilmez. B sınıfı ehliyete sahip olunmalıdır. Ambulans şoförleri, gerekli durumlarda hastaya müdahale etmekle yükümlüdür. ... İleri sürüş teknikleri hakkında eğitim almış kişiler ambulans şoförü olabilmektedir.