Engelli raporu almak için hangi hastalıklar olması gerekir?

İçindekiler:

  1. Engelli raporu almak için hangi hastalıklar olması gerekir?
  2. Engelli raporu nasıl alınır 2020?
  3. Engelli raporları yenilenecek mi?
  4. Engelli raporu sonucu kaç günde çıkar?
  5. Parkinson hastaları engelli aracı alabilir mı?
  6. Parkinson hastaları ÖTV'siz araç alabilir mi?

Engelli raporu almak için hangi hastalıklar olması gerekir?

· Görme hastalıkları, · Kardiyovasküler hastalıklar, · Kulak, burun, boğaz hastalıkları, · Zihinsel, ruhsal, davranışsal hastalıklar için engel raporu alınabilir.

Engelli raporu nasıl alınır 2020?

Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.

Engelli raporları yenilenecek mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporları olan vatandaşların evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından faydalanma süresinin Covid-19 tedbirleri kapsamında uzatıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, "Süreli engelli raporları tarihine kadar geçerli sayılacak" dedi.

Engelli raporu sonucu kaç günde çıkar?

Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir.

Parkinson hastaları engelli aracı alabilir mı?

Parkinson hastaları eğer ileri seviyede yer almıyorlarsa araba kullanabilirler. Araç kullanımı için gereken koordinasyon ve dikkat Parkinson hastalarında zaman içerisinde yok olabilir. Eğer aşırı bir yavaşlama durumu yoksa Parkinson hastalarının araç kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Parkinson hastaları ÖTV'siz araç alabilir mi?

ÖTV'nin ise engellilerden alınmamaktadır.