Aşifte ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Aşifte ne anlama gelir?
  2. Aşüfte ne demek TDK?
  3. Şirretlik yapmak ne demek?
  4. Hafif meşrep ne anlama gelir?
  5. Çermik ne demek kökeni?
  6. Meşrep insan ne demek?
  7. Buğz ne anlama gelir?
  8. Çermik nereye bağlı?
  9. Meşrebim geniş ne demek?

Aşifte ne anlama gelir?

Baştan çıkmış, hafifmeşrep, ahlâksız kadın: Manastır'da olaydım kocamı iki günde bu âşiftenin elinden kurtarırdım ya (Reşat N. Güntekin). 2. İşveli, çekici, oynak: Alnında halka halkadır âşüfte kâkülü (Yahyâ Kemal).

Aşüfte ne demek TDK?

a. (a:şüfte) Oynak, açık saçık kadın, kokot: “Fingir fingir aşüftelerin canı koca istiyor.” -H. R.

Şirretlik yapmak ne demek?

1- İnsanların iyi niyetlerini suistimal etmek.

Hafif meşrep ne anlama gelir?

(ﺧﻔﻴﻒ ﻣﺸﺮﺏ) sıf. ve i. (Ar. ḫafіf “ağır olmayan” ve meşreb “yaratılış, huy” ile ḫafіf-meşreb) Hoppa, oynak, serbest tavırlı, nâmûsu şüphe uyandıran (kadın).

Çermik ne demek kökeni?

Ermenice sözcük Ermenice çerm ջերմ "ısı, sıcaklık" sözcüğünden türetilmiştir. ... Arapça sözcük Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen garm گرم sözcüğünden alıntıdır. germi maddesine bakınız.

Meşrep insan ne demek?

1. Bir kimsenin yaratılışında bulunan huy, yaratılış, tabiat, mizaç, karakter: Kemâl-i hüsn-i meşreb ârî olmaktır taarruzdan / Riyâ ehline hem çok i'tirâz etmek riyâdandır (Fuzûlî). Bu adamla konuş, ahlâklarını, meşreplerini anlamaya çalış (Reşat N.

Buğz ne anlama gelir?

(ﺑﻐﺾ) i. (Ar. buġż) Kin, nefret, düşmanlık: Olmaz olarda hîç fesâd u buğz u hased kibr ü inâd / Cümle biliş yok anda yâd birbirine ihvan kamu (Niyâzî-i Mısrî).

Çermik nereye bağlı?

Çermik
ÜlkeTürkiye
İlDiyarbakır
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
İdare
18 satır daha

Meşrebim geniş ne demek?

Meşrebi geniş sözcüklerinin kimlere kullanıldığı öğrenilmek istenen bir bilgidir. Kişiler meşrebi geniş sözcüklerinin kime kullanıldığını merak edebiliyor. Meşrebi geniş, rahat hareketler sergileyen ve her zaman davranışlarını çok rahat gösteren bireyler için kullanılır.