Perde rengi nasıl seçilir?

İçindekiler:

  1. Perde rengi nasıl seçilir?
  2. Fon perde hangi odalarda kullanılır?
  3. Fon perde hangi renk olmalı?
  4. Fon perde mi güneşlik mi?
  5. Fon perde alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Fon perde hangi Kornişe takılır?
  7. Güneşlik ne için kullanılır?

Perde rengi nasıl seçilir?

Eve ışık girmesini istiyorsanız hafif, tül kumaşları tercih edebilirsiniz. Perde rengi seçerken oda için seçilen duvar, döşeme ve aksesuar renkleriyle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Sade odalarda, odaya renk katmak için farklı kumaşları ya da farklı renkte perdeleri yan yana kullanabilirsiniz.

Fon perde hangi odalarda kullanılır?

Genel olarak salonda tercih edilseler de oda içerisindeki mobilyaların renk ve modellerine göre fon perdeler evin her odasında kullanılabilir.

Fon perde hangi renk olmalı?

Perde rengi seçiminde, evinizin duvar rengine uyumlu olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Bu sayede perdelerinizin rengini ortaya çıkarabilirsiniz. Açık renkli duvarlarda birçok farklı tonda perdeleri kullanmanız mümkün. Koltuklarınız pastel rengi ise çoğu renk ile uyumu yakalayabilirsiniz.

Fon perde mi güneşlik mi?

Güneşlik perde olarak bilinen ürün, evin farklı yerlerinde tercih edilebilir. Buna göre en çok kullanılan odalar salon ve yatak odasıdır. ... Güneşlik perde formatına uygun olan bir başka ürün ise fon perdedir. Zaten bu perdenin kalın bir kumaş üzerinden üretilmesi, perdeyi bir güneşlik formatına sokmuştur.

Fon perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Perde Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Hangi oda için perde seçtiğinize dikkat edin! Yatak odasına mı, mutfağa mı yoksa salona mı? ...
  • Perde seçiminde kumaşın önemini göz ardı etmeyin! ...
  • Desen ve renge karar vermek önemli! ...
  • Mevsimlere dikkat etmeyi unutmayın! ...
  • Dekorasyon tarzınızı yansıtan perdeyi seçin!

Fon perde hangi Kornişe takılır?

Fon Perde Kaçıncı Kornişe Takılır? Fon perde takmak için kornişler 4 girişli olmalıdır. Bu nedenle her odada ya da her evde fon perde takmak için uygun korniş bulunmayabilir. Ancak gerekli korniş bulunuyorsa fon perde cama en uzak olan kısma takılır.

Güneşlik ne için kullanılır?

Evlerde tercih edilmiş olan perdelerin birçok farklı modeli vardır. Hem klasik hem de modern perde olarak tanımlanan ürünlerde, güneşlik mutlaka bulunur. Güneşlik adı verilen perde, ışığın girmesini engelleme özelliğine sahiptir. Güneşlik perde modelleri çok değişik desenler ve figürler ile dikkat çeker.