Vitir namazı ne zaman kılınır?

İçindekiler:

  1. Vitir namazı ne zaman kılınır?
  2. Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak zorunlu mudur?
  3. Namaz çeşitlerinden 5 tanesi nedir?
  4. Hangi namazların hükmü farzdır?
  5. Sünnet olan namazlar nelerdir?
  6. Haftada bir defa kılınan farz namazı nedir?
  7. En uzun namaz hangisi?
  8. Nafile namazı ne zaman kılınıyor?
  9. Hanefi mezhebine göre seferi namaz nasıl kılınır?

Vitir namazı ne zaman kılınır?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), "Vitir namazını yatsı namazı ile tan yerinin ağarması arasında kılın" (Ebû Dâvûd, Vitir, 1; Tirmizî, Salât, 220; İbnü'l-Hümam, Feth, I, 426) buyurmuştur.

Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak zorunlu mudur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir.

Namaz çeşitlerinden 5 tanesi nedir?

Teheccüd, kuşluk (duhâ), istihâre, yağmur duası, husûf (ay tutulması), küsûf (güneş tutulması), tahiyyetü'l-mescid, evvâbîn, tesbih, ihrama giriş ve hâcet namazlarıyla abdest ve gusülden sonra kılınan namaz regāib türünden nâfile namazlardır.

Hangi namazların hükmü farzdır?

Günlük farz namazlar sabah namazı 2 rek'at, öğle namazı 4 rek'at, ikindi namazı 4 rek'at, akşam namazı 3 rek'at ve yatsı namazı 4 rek'at olmak üzere toplam 17 (on yedi) rek'attır.

Sünnet olan namazlar nelerdir?

Örneğin sabah namazının farzının kılınmadan öncesinde kılınan iki rekat, öğle namazının farzının kılınmasından önceki dört rekat ile sonraki iki rekat, akşam namazının farzının kılınmasından hemen sonra kılınan iki rekat ve yatsı namazının farzının kılınmasının ardından kılınan iki rekat olan namazlar birer sünneti ...

Haftada bir defa kılınan farz namazı nedir?

Cuma namazı, haftada bir defa kılınan, cemaatle beraber eda edilen, Cuma namazı ve hutbeden oluşan ibadettir.

En uzun namaz hangisi?

Tesbih namazı, ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendub bir namazdır. Kandil günleri ve diğer önemli günlerde kılınan tesbih namazı en uzun kılınan namazdır.

Nafile namazı ne zaman kılınıyor?

Nafile namazları belirli gün ve gecelere ait ise o zaman içerisinde kılınmalıdır. Günlük kılınan nafile namazları ise kerahat vakitleri dışındaki bir zamanda kılınmalıdır. Kerahat vakti güneşin doğması ile 40-50 dakikalık süreyi ve akşam güneşin batmasına yakın 40-50 dakikalık süreyi kapsamaktadır.

Hanefi mezhebine göre seferi namaz nasıl kılınır?

yolculuk namazı nasıl kılınır? Hanefi mezhebine göre dört rekatlık olan namazların iki rekat kılınması gerekir. Ancak, namazın tamamının kılınması da geçerli sayılır. Şafii mezhebine göre seferi olunca bile namazı dört rekat (tam haliyle) kılmak gerekir.