Didem ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Didem ne demek Osmanlıca?
  2. Didem mi Diğdem mi?
  3. Merdü ne demek?
  4. Türkiye'de kaç tane Didem ismi var?
  5. Kuranda vav harfi ne anlama gelir?
  6. Lâm nedir?
  7. Lam kitlesi ne demek?

Didem ne demek Osmanlıca?

“Gözüm, gözüm gibi sevdiğim, sevgilim” anlamında kullanılan bir ad.” Didem ismi Osmanlıca nasıl yazılır? Didem ismi Arapça nasıl yazılır?

Didem mi Diğdem mi?

Diğdem isminin anlamı ve manaları şöyledir; Didem isminin farklı bir söylenişi. “Gözüm, gözüm gibi sevdiğim, sevgilim” anlamında kullanılan bir ad.

Merdü ne demek?

1. insan, adam. 2. gözbebeği. İnsan. Adam.

Türkiye'de kaç tane Didem ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 28.

Kuranda vav harfi ne anlama gelir?

“Kulluğun manası vavdadır, elif uluhiyetin ve ehadiyetin simgesidir. O yüzden Lafz-ı ilahi elifle başlar. Elif kainatın anahtarıdır, vav kainattır.” demiş dizelerinde. İlahi anlamıyla bilinen vav, bir yandan anne karnındaki bebeğin duruşuna benzetilirken bir yandan da secde etmiş insana benzetilir.

Lâm nedir?

Pulmoner lenfanjiyoleiyomyomatozis (LAM) üreme çağındaki kadınlarda görülen nadir bir hastalıktır. ... LAM; damar ve havayolu tıkanmasına, kist oluşumu ve akciğer fonksiyonlarında ilerleyici bozulmaya yol açan, peribronşial, peri- vasküler ve perilenfatik atipik düz kas proliferasyonu ile karakte- rizedir.

Lam kitlesi ne demek?

Pulmoner lenfanjioleiyomiyomatozis (LAM) daha çok doğurganlık çağındaki kadınları etkileyen akciğerin nadir kistik hastalığıdır. Progresif dispne, tekrarlayan spontan pnömotoraks, şilotoraks ve bazen tekrarla- yan hemoptizi görülebilen semptomlardır.