Körlük Hastalığı Nedir?

İçindekiler:

  1. Körlük Hastalığı Nedir?
  2. Göze perde inmesi nasıl olur?
  3. Göz yüzde kaç rapor alır?
  4. Görme engelli araç alabilir mi?
  5. Sıfır araba almak için engelli raporu kaç olmalı?
  6. ÖTV indirimi kimler için geçerlidir?
  7. ÖTV indirimi hangi hastalıklar?
  8. Engelli yakınları nelerden faydalanır?
  9. Kalp hastaları raporla araba alabilir mi?

Körlük Hastalığı Nedir?

Körlük, görme yetisinin tamamen olmaması ya da büyük ölçüde kaybedilmesidir. Bilindiği gibi görme işlemi, ışığın gözlere gelmesi – ön segmentten geçerek retinaya düşmesi – buradan da görme siniri ya da optik sinir ile beyne aktarılması – beyinde anlamlandırılması aşamalarından oluşur.

Göze perde inmesi nasıl olur?

Katarakt hepimizin gözündeki doğal göz merceğinin şeffaflığını kaybetmesi sonucu göze perde inmesi olarak tanımlayabiliriz. Bu hastalık başladığı zaman hastalarda genellikle görmede bulanıklık, ışık algılarında azalma, sisli dumanlı görme, güneşten rahatsızlık duyulması gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır.

Göz yüzde kaç rapor alır?

Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32'dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir. Başka rahatsızlıklarınız varsa bu oran yüzde 40'a çıkabilir ancak sadece tek göz kaybı varsa alacağınız rapor oranı yüzde 32 olacaktır.

Görme engelli araç alabilir mi?

Engellilik oranı yüzde 90'ın altında olan, işitme engelliler, görme engelliler, böbrek rahatsızlığı olanları kalp nakli veya rahatsızlığı olanlar, zihinsel engelliler ÖTV istisnasından yararlanamıyor. Bazı durumlarda otomatik vitesli araçlarda hiçbir özel tertibat yaptırılmadan da ÖTV'siz araç alımı mümkün olabiliyor.

Sıfır araba almak için engelli raporu kaç olmalı?

Engelli Araç Almak İçin Rapor Yüzde Kaç Olmalı? ÖTV muafiyetinden yararlanmak için rapor %90 olmalıdır. ÖTV indiriminden yararlanmak için ise raporunuzda ortopedik engel oranı önemlidir.

ÖTV indirimi kimler için geçerlidir?

ÖTV indirimi engelli vatandaşlara tanınmış özel bir haktır. Bu hak çerçevesinde, engel derecesi %40 ve üzeri olan bireyler, engel teşkil eden durumlarını sağlık raporuyla kanıtlamaları şartıyla ÖTV indiriminden yararlanabilirler.

ÖTV indirimi hangi hastalıklar?

Eğer başka bir engelleri yok ise; rapor oranları % 90'ın altında kalan işitme engelliler, görme engelliler ve kronik hastalığı olanlar (kanser, kalp, şeker, tansiyon ve şizofreni hastaları vb) ÖTV indiriminden yararlanamıyorlar. Engelli bireyler her beş yılda sadece bir taşıt için ÖTV indiriminden faydalanabiliyorlar.

Engelli yakınları nelerden faydalanır?

Engelliler İçin Sağlanan Maddi ve Sosyal Yardımlar

  • Aşağıdaki bilgiler Temmuz 2018 tarihiyle güncel ve geçerlidir. ...
  • A) Engelli Aylığı (2022 Aylığı) Bağlanması: ...
  • B) Muhtaç Aylığı Bağlanması: ...
  • C) Evde Bakım Ücreti Verilmesi: Evde Bakım AYLIĞI. ...
  • 1.Gelir Vergisinde Engelli İndirimi. ...
  • ÖTV Muafiyeti. ...
  • Engelli Kimlik Kartı Hakkı ...
  • 2.Belediye Engelli İndirimleri.

Kalp hastaları raporla araba alabilir mi?

%90 ve bu oranın altında engellilik derecesi olan bireylerden ilk araç alımlarında ÖTV ödemesi alınmaz. Ancak engellilik derecesi %90'dan az olan görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, kalp hastası ve böbrek hastası bireyler ÖTV avantajından faydalanamaz.