Devlet hastanesinde ayrintili ultrason var mi?

İçindekiler:

  1. Devlet hastanesinde ayrintili ultrason var mi?
  2. Devlet hastanesinde ultrason ücreti ne kadar?
  3. Ayrıntılı ultrason hangi bölüme girer?
  4. Devlette detaylı ultrason için hangi bölümden randevu alınır?
  5. Devlet hastanesinde sigortalı muayene ücreti ne kadar?
  6. Aile hekimi muayene ucreti ne kadar?
  7. Detaylı ultrasonu kim yapmalı?
  8. Özel hastanede kan tahlili ne kadar sürede çıkar?
  9. Sigortasız kan testi ne kadar?

Devlet hastanesinde ayrintili ultrason var mi?

Devlet hastaneleri de özel hastaneler kadar donanımlıdır. Bu nedenle ayrıntılı ultrason isteği devlet hastanelerinde de gerçekleştirilebilen bir uygulamadır.

Devlet hastanesinde ultrason ücreti ne kadar?

Ultrason ücreti ise 20-25 TL arasında değişiyor. MR çektirmek için de ortalama 60 TL daha vermek gerekiyor. Sosyal güvencesi olanlar ücretsiz ameliyat olabiliyor ancak güvenceniz yoksa olacağınız ameliyata göre ödeyeceğiniz fiyat değişiyor.

Ayrıntılı ultrason hangi bölüme girer?

Ayrıntılı ultrasonografi (ikinci düzey ultrason – detaylı ultrasonografi), rahim içerisindeki fetusun bir nevi muayenesidir. İdeali, bu konuda uzmanlaşmış Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı yani Perinatoloji uzmanı (Maternal Fetal Tıp uzmanı - yüksek riskli gebelik uzmanı) tarafından yapılmasıdır.

Devlette detaylı ultrason için hangi bölümden randevu alınır?

Detaylı ultrason için ülkemizde kadın hastalıkları ve doğum bölümlerinden randevu alınmalıdır. Alınan randevularda doktora veya hastaneye ultrasonun detaylı olunacağı özellikle belirtilmelidir. Hatta 18. hafta ultrasonu gibi terimlerinde kullanılması tavsiye edilir.

Devlet hastanesinde sigortalı muayene ücreti ne kadar?

Devlet hastanelerinde MR ve röntgen çekimi için sigortalı bireylerden herhangi bir ücret talep edilmez. Sigortasız bireyler için muayene ücreti olan 50 TL'ye ek olarak, hastanın durumuna, muayene olduğu doktora göre de değişerek 150-200 TL arasında bir MR ücreti ödemesi istenecektir.

Aile hekimi muayene ucreti ne kadar?

Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır. Yazılan reçeteler ise kişilerin sosyal güvencesinin durumuna göre ödenmektedir.

Detaylı ultrasonu kim yapmalı?

Ayrıntılı ultrason, riskli gebelikler, doğumsal sakatlık ve hastalıklar konusunda uzman bir perinatoloji uzmanı tarafından yapılır. Ultrasonografi işlemi size ve bebeğinize zarar vermez.

Özel hastanede kan tahlili ne kadar sürede çıkar?

Özel hastanelerde ya da özel kliniklerde uygulanan kan testleri sonuçları da en geç 2 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Sigortasız kan testi ne kadar?

Devlet hastaneleri tahlil fiyatları sigortalı vatandaşlardan alınmamaktadır. Sigortasız vatandaşlardan da tahlil ücretlerinin miktarı yapılan tetkiklere ve tetkik analizlerine göre değişiklik gösterir. Sigortasız vatandaşların tahlillerden önce de yaklaşık 35 lira olan muayene ücretini ödemeleri istenmektedir.