Siyasi partiden istifa etmek için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Siyasi partiden istifa etmek için ne yapmalı?
  2. Chp'den nasıl istifa edilir?
  3. Siyasi parti üyeliği belgesi nereden alınır?
  4. Bir siyasi partinin kapatılmasına kim karar verir?
  5. Farmasi üyelik ten nasil cikilir?
  6. Farmasiden nasıl istifa ederim?
  7. Öğretim görevlileri siyasi partilere üye olabilir mi?

Siyasi partiden istifa etmek için ne yapmalı?

Siyasi partiden istifa etmek
  1. Öncelikle E-devlet'te Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu adresine girin.
  2. Ardından “Kayıtlı bulunduğum siyasi partinin üyeliğinden ve görevlerinden istifa ediyorum.” ifadesini kabul ettiğinize dair kutucuğu işaretleyin ve “İstifa Et” butonuna basın.

Chp'den nasıl istifa edilir?

İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına, şahsen kimliği ile birlikte başvurarak, İlçe Seçim Kurulu Hakiminin imzalı üst yazısı ile dilekçe ve kimlik fotokopisinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi halinde, istifaları işleme alınacaktır.

Siyasi parti üyeliği belgesi nereden alınır?

Vatandaşların siyasi parti üyeliği bakımından güncel bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını temin açısından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının www.yargitaycb.gov.tr adresindeki internet sayfası yenilenmiştir.

Bir siyasi partinin kapatılmasına kim karar verir?

Siyasî Partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanır. Anayasa Mahkemesi, temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre ilgili siyasî partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir.

Farmasi üyelik ten nasil cikilir?

Eğer üyeliğinizi hemen iptal etmek istiyorsanız, Farmasi Üyelik İptali yada Farmasi Üyelik İstifası konu başlığı ile ad - soyad - tc numaranız ile şirkete mail atmanız gerekmektedir.

Farmasiden nasıl istifa ederim?

Farmasi'de bulunan üyeliğinizin, kaydınızın iptal edilmesi için Farmasi sayfanıza Tc ve şifrenizle girişi yaparak, 'bilgi destek' dilediğiniz açıklamayı yaparak istifa edebilirsiniz. Esasında yeni üye olduysanız, Farmasi'den 2 ay boyunca sipariş vermediğinizde üyeliğiniz sonlanacaktır ve askıya düşeceksiniz.

Öğretim görevlileri siyasi partilere üye olabilir mi?

2547 sayılı Kanun'da siyasi parti faaliyetinde bulunmamak kaydıyla yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının siyasi partilere üye olabilecekleri düzenlenmiştir. 657 sayılı Kanun'da ise siyasi partiye girmek devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren fiiller arasında gösterilmiştir.