Dünya Çocukları Koruma günü ne zaman?

İçindekiler:

  1. Dünya Çocukları Koruma günü ne zaman?
  2. Dünya çoçuklar günü ne zaman 2020?
  3. Dünya Çocuk Günü ne zaman UNICEF?
  4. 4 Ekim Dunya ne Gunu?
  5. Dünya erkek çocuğu günü ne zaman?
  6. Çoçuk Hakları Sözleşmesinin ne zaman kabul edildi?
  7. 20 Kasım hangi gün olarak kutlanır?
  8. Çoçuk haftasi haftası ne zaman?
  9. 5 Ekim Dunya ne Gunu?
  10. Çocuk haftasi haftası ne zaman?
  11. 20 Kasım'ın özelliği nedir?

Dünya Çocukları Koruma günü ne zaman?

UNICEF'in her yıl 20 Kasım'da kutladığı Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına dair Sözleşme'nin kabul edildiği tarih.

Dünya çoçuklar günü ne zaman 2020?

UNICEF, “Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu” 1954 yılında aldığı bir kararla Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü ilan etmiştir. 1 Haziran tarihi 21 ülke tarafından en yaygın kutlanan Dünya Çocuk günü tarihidir. 1 Haziran 2020 yılında Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Dünya Çocuk Günü ne zaman UNICEF?

Dünya genelinde çocuk hakları günü olarak kabul edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, her yıl UNICEF'in ortakları ile gerçekleştirien çeşitli kutlamalarla hayata geçer.

4 Ekim Dunya ne Gunu?

Sevgi ve şefkatle yaşadığımız hayatı güzelleştirmek mümkün. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Dünyamızı paylaştığımız can dostlarımız bizlere birer emanet.

Dünya erkek çocuğu günü ne zaman?

Her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gündür[1].

Çoçuk Hakları Sözleşmesinin ne zaman kabul edildi?

Türkiye, tarihinde imzaladığı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne 9 Aralık 1994 tarihli ve 4058 sayılı TBMM Uygun Bulma Kanunu uyarınca taraf olmuş ve anılan Sözleşme Türkiye açısından onay belgelerimizin BM Sekretaryası'na tevdi edilmesini müteakip tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

20 Kasım hangi gün olarak kutlanır?

Ülkemizde Kutlanan Önemli Gün ve Haftalar
OCAK
Veremle Savaş Eğitimi HaftasıOcak ayının ilk Pazartesi günü
Dünya Diyabet Günü14 Kasım
Dünya Çocuk Hakları Günü20 Kasım
Diş Hekimleri Günü22 Kasım
121 satır daha

Çoçuk haftasi haftası ne zaman?

Her yıl, Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan hafta tüm yurtta “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

5 Ekim Dunya ne Gunu?

, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Çocuk haftasi haftası ne zaman?

Her yıl, Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan hafta tüm yurtta “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

20 Kasım'ın özelliği nedir?

Bugün, tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. 20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.