Meyillenmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Meyillenmek ne demek?
  2. Meyletmek nedir TDK?
  3. Meyil göstermek ne demek?
  4. Zalimlere meyletmeyin ne demek?
  5. Huşu kelimesinin anlamı nedir?
  6. Mey ne anlam?
  7. Meylim yok ne demek?
  8. Meyil ne demek Osmanlıca?
  9. Meyl ne demek Osmanlıca?
  10. Zulmedenlere meyletmeyin ne demek?
  11. 113 ayet nedir?
  12. Huşu ne demek Diyanet?

Meyillenmek ne demek?

1. Bir tarafa doğru hafifçe eğilmek, meyletmek: Bir neş'eli hengâmede çepçevre yamaçlar / Hep aynı tahassüsle meyillenmiş ağaçlar (Yahyâ Kemal).

Meyletmek nedir TDK?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit aynı şekilde meyletmek kelimesi, 'Eğilmek ya da gönül vermek' biçiminde ifade edilir.

Meyil göstermek ne demek?

Meyil göstermek: Eğilim göstermek, rağbet etmek, istemek. Meyil vermek (bağlamak): Gönül vermek, sevmek.

Zalimlere meyletmeyin ne demek?

Örnek olarak Elmalılı'nın meali şöyle: “Ve zulm edenlere meyl etmeyin ki size ateş dokunur, ve Allahdan başka velîleriniz de yoktur sonra kurtulamazsınız.” Diğer meallerden farklı olarak Edip Yüksel'in mealinde “sempati duymak, onları desteklemek” diye geçiyor.

Huşu kelimesinin anlamı nedir?

Sözlükte "sessiz ve sakin durmak, alçak gönüllü olmak, Hakk'a boyun eğmek; yumuşaklık, kolaylık" gibi anlamlara gelen huşû' kelimesi, terim olarak Allah'ın huzurunda olduğu bilinciyle tevazu gösterip boyun eğmeyi ifade eder.

Mey ne anlam?

Mey kelimesi Türkçe'de "mayalanmış içki, şarap" anlamına gelir. Farsça may مى z "mayalanmış içki, şarap" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen may sözcüğünden evrilmiştir.

Meylim yok ne demek?

dizeleriyle başlayan,lisede edebiyat derslerinde okutulan ama kime ait olduğunu şu an için hatırlayamadığım,yukarıdaki şiirde de işlenmiş konu.dizeler,"sana meylim yoktu(sana meyilli değildim),benim aklımı sen çeldin" manasındadır.yani baştan çıkan kişi artık sana meylim var demektedir.

Meyil ne demek Osmanlıca?

meyil / ميل Eğilim, istek, arzu.

Meyl ne demek Osmanlıca?

meyl / ميل İstek. Yönelme. Arzu. Sevme, tutulma, âşık olma.

Zulmedenlere meyletmeyin ne demek?

Allah Teala bir ayet-i kerimede; ? Muhakkak, Allah, adaleti, iyiliği, yakınlara yardım yapmayı emreder; hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar.? (Nahl, 16/90) buyuruyor. Buna göre, dost ve düşman ayırt edilmeksizin herkese adaletle muamele etmek gerekmektedir. ...

113 ayet nedir?

Felak Suresi (Arapça: سورة الفلق , Surat'ul Falag), Kur'an'ın 113. suresidir. Sure 5 ayetten oluşur. ... Son ayetinde kıskanç kişinin şerrinden Allah'a sığınmanın önemi vurgulanmıştır.

Huşu ne demek Diyanet?

Sözlükte "sessiz ve sakin durmak, alçak gönüllü olmak, Hakk'a boyun eğmek; yumuşaklık, kolaylık" gibi anlamlara gelen huşû' kelimesi, terim olarak Allah'ın huzurunda olduğu bilinciyle tevazu gösterip boyun eğmeyi ifade eder.