Home pause tuşu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Home pause tuşu ne işe yarar?
  2. Pause bilgisayarda ne demek?
  3. Ctrl Break hangi tuş?
  4. Page Down hangi tuş?
  5. Scroll hangi tuş?
  6. FN tuşu nasıl kullanılır?
  7. FN nedir klavye?
  8. F tuşları nasıl aktif edilir?
  9. FN Lock nasıl açılır?

Home pause tuşu ne işe yarar?

1-Bu tuşa bastığınızda bilgisayarın o an yaptığı işlemi durdurur. Aynı tuşa veya başka herhangi bir tuşa bastığınızda işlem devam eder.

Pause bilgisayarda ne demek?

Pause Break veya bazen yalnızca Pause olarak gördüğümüz tuş bilgisayar üzerinde gerçekleştirilen herhangi bir işlemi durdurmak veya duraklatmak için kullanılabilir. Örneğin bilgisayarda bir oyun oynarken menüye Esc tuşuyla çıkabiliriz. Bunun yanı sıra dilersek Pause Break tuşunu kullanarak da oyunu duraklatabiliriz.

Ctrl Break hangi tuş?

Break tuşu, DOS uygulamalarını sonlandırmak için kullanılabilir - Ctrl + Break tuşlarına basmak bir DOS uygulamasını sonlandırır. Bu kısayol, komut satırı ortamlarındaki uygulamaları sonlandırmak için de kullanılan Ctrl + C'ye benzer şekilde çalışır.

Page Down hangi tuş?

Gezinti tuşlarını kullanma
Basılacak tuşYapılacak işlem
Ctrl + HomeBelgenin başına git
Ctrl + EndBelge sonuna git
Page Upİmleci veya sayfayı bir ekran yukarı taşı
Page Downİmleci veya sayfayı bir ekran aşağı taşı
5 satır daha

Scroll hangi tuş?

Klavye üzerinde çoğunlukla "Pause" tuşunun yanında yer konumlanan Scroll Lock tuşu, eski tip olan klavyelerde ayrıca aktif yahut pasif olduğunu belirtmek maksadıyla da LED ışığıyla beraber kullanılıyor.

FN tuşu nasıl kullanılır?

Fn tuşunu kullanma
  1. Ayrıca bir belge içinde kaydırmak için gezinti yüzeyinde parmağınızı yukarı ve aşağı hareket ettirirken Fn tuşuna basılı tutun.
  2. Sayısal bir tuş takımının fiziksel düzenini eşleştirmek için M, J, K, L, U, I, O, P, /, ; ve 0 klavye harflerine basarken Fn tuşuna basılı tutabilirsiniz.

FN nedir klavye?

FN tuşu genellikle küçük klavyelerde yer alan bir tuş olmakla birlikte F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılmaktadır.

F tuşları nasıl aktif edilir?

Fn tuşuna basılı tutup, herhangi bir F tuşlarından birine basarak yada Fn+Ctrl ile fonksiyon tuşlarını aktif hale getirebilirsiniz.

FN Lock nasıl açılır?

Hepsi Bir Arada Medya Klavye'de FN Lock tuşunu etkinleştirmek için aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın. FN Lock tuşunu devre dışı bırakmak için tekrar aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın.