Edebiyatta girift ne demek?

İçindekiler:

  1. Edebiyatta girift ne demek?
  2. Girift ilinti ne demek?
  3. Girift cümle ne demek?
  4. Girift tasarım ne demek?
  5. Drift ne demek TDK?
  6. Ilintilendirmek ne demektir?
  7. Amorf un anlamı nedir?
  8. Girift ne demek Osmanlıca?
  9. Ikircikli ne demek örnek?
  10. Ikircikli ilişki nedir?
  11. Trafikte drift ne demek?
  12. Ilintili ne demek TDK?
  13. Amorf şekli ne demek?
  14. Çay şekeri amorf katı mı?

Edebiyatta girift ne demek?

eski güzel yazı sanatında boş yer bırakmayacak biçimde iç içe istif edilmiş yazı.

Girift ilinti ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'birbirinin içine girip karışmış, girişik, çapraşık' anlamına gelen girift, Türkçeye Farsçadan geçmiştir.

Girift cümle ne demek?

Girift cümle ne demek? Girift Kelimesinin Anlamı: Birbirinin içine girerek çözülemeyecek şekilde karışık hale gelmek anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.

Girift tasarım ne demek?

Bunun dışında girift, güzel yazı sanatında boşluk kalmayacak biçimde birbirinin içine geçmiş yazıyı belirtmek için kullanılır, ayrıca İslam sanatında mimarî ve diğer el sanatlarında kullanılan, köşeli geometrik şekillerden meydana gelen şerit örgü süsüne, birbirinin içine geçmiş dallardan meydana gelen süsleme ...

Drift ne demek TDK?

1. anlamı (i). rüzgâr veya akıntının etkisiyle sürüklenme, çekilme; rüzgârın yığdığı kar; amaç, hedef, eğilim, temayül; sürüklenme, gayesiz olarak dolaşma; (jeol). birikinti, moren; (den). geminin akıntı veya rüzgâr ile sürüklenmesi, sürükleniş uzaklığı; (. 2. anlamı sürükleme.

Ilintilendirmek ne demektir?

İlintilendirme (correlation) ya da diğer bir ifadeyle eşleştirme, iki işaret biçiminin karşılaştırılması ve ölçümlerinin uyumlaştırılmasıdır (measurements matching).

Amorf un anlamı nedir?

Amorf, şekilsiz anlamında kullanılmaktadır. Ama bazen tıbbi terim olarak farklı anlamlarda da kullanılabilmektedir. Birçok insanın hayatında ilk defa duyduğu bir terim olan amorf, kristal yapıya sahip olmayan tüm katı davranışlı maddeler için kullanılan bilimsel bir ifadedir.

Girift ne demek Osmanlıca?

girift / گرفت / گِرِفْتْ Karmaşık, iç içe.

Ikircikli ne demek örnek?

Ikircikli nedir örnek? İkircikli Kelimesinin Anlamı: İçinde ikircik bulunan, karar veremeyen, duraksayan anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. İkircikli kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. İkircikli ile ilgili cümleler: *Senin ikircikli davranman beni de tereddütte bıraktı.

Ikircikli ilişki nedir?

Kaçıngan (ikircikli) bağlanma stiline sahip kişiler tutarsızlık, güvensizlik, hızlıca bağlanma, ilişkide boyun eğme veya aşırı kontrolcü ve kıskanç olma, yürümeyen ilişkileri bitirememe gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Trafikte drift ne demek?

Drift ilk olarak 90'lı yılların başında Japonya'nın dağlık ve virajlı yollarından hızla inmeye çalışan kişiler tarafından keşfedilmiştir. Temelde aracın virajı dönme esnasında oluşan merkezkaç kuvvetine direnemeyip arka kısmının kopması prensibine dayalı bir olaydır.

Ilintili ne demek TDK?

sf. İlgisi, ilişkisi, bağı, ilintisi olan: “Bizi biz yapan koşullar ve verilerle ilintiliydi.” -S.

Amorf şekli ne demek?

Amorf, şekilsiz anlamında kullanılmaktadır. Ama bazen tıbbi terim olarak farklı anlamlarda da kullanılabilmektedir. ... Zira katı gibi görünmesine karşın pamuk helva kristalize olmadığından dolayı amorf olarak nitelendirilir.

Çay şekeri amorf katı mı?

Katılar 2'ye ayrılır: Kristal Katılar-Amorf Katılar. Düzenli bir yapıya sahiptirler,sert ve sıkıştırılamazlar.Bazı yemek tuzları,elmas,grafit,çay şekeri,çay şekeri gibi... Bütün tuzlar iyonik kristallere örnektir. Elmas,grafit.