Fiyonk nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Fiyonk nedir TDK?
  2. Kurmalı ne demek türkçe?
  3. Romatizma ne demek TDK?
  4. Tefe koymak ne anlama gelir?
  5. Kuma ne denir?
  6. Romatizma kelimesinin anlamı ne demek?
  7. Romatizma nedir nasıl tedavi edilir?
  8. Tekerine çomak sokmak ne demek?
  9. Hapis kalmak ne demek?
  10. Erkek Kuma nedir?
  11. Kuma ne oluyor?

Fiyonk nedir TDK?

Fiyonk nedir TDK? fiyonk, -gu Rum. a. Kurdele, şerit, kumaş vb.nin kelebek şeklinde bağlanmış biçimi: “Gülistan ne kadar şık, belinde fiyonk olan eflatun bir elbise giymiş.” -A.

Kurmalı ne demek türkçe?

içindeki yayın sıkıştırılarak enerji depolanması prensibiyle çalışan şeylere denir. kurmalı araba vardır mesela. aslında illa yay olması gerekmez.

Romatizma ne demek TDK?

Romatizma veya romatizmal hastalıklar insan vücudunda eklemleri veya bağ dokusunu etkileyen kronik, sıklıkla aralıklı ağrıya neden olan durumlara verilen genel isimdir.

Tefe koymak ne anlama gelir?

Tefe koymak deyimi, birini hoşa gitmeyecek ve onu küçük düşürücü yönleri ile başkalarına tanıtma anlamına gelir. Ayrıca Türk Dil Kurumu resmi sitesinde Tefe koymak deyimini, biri hakkında alaylı dedikodu yapmak şeklinde açıklamıştır. Çekemediği için seni tefe koyuyor.

Kuma ne denir?

Kuma kime denir? Kuma erkeğin evliyken başka bir kadın getirmesine denir. Aynı erkekle evli olan kadınlar birbirine kuma diyebilir.

Romatizma kelimesinin anlamı ne demek?

Romatizma kelimesi, Yunanca "rheuma" kökünden gelir. Bu kelime "akma"yı dolayısı ile "hareket"i ifade eder. Romatizma oldukça genel bir terimdir ve kemik, kas ve eklemlerin etrafındaki ağrı veya acıyı ifade etmek için kullanılır.

Romatizma nedir nasıl tedavi edilir?

Romatizma tedavisinde romatizmanın temel etkili ilaçları ve yardımcı ilaçlar kullanılır. Romatizma ilaçları bağışıklık sistemi üzerine etkilidir. Düzenli hekim takibi, kan testleri takibi gerektirir. Romatizma tedavisinde kortizon çok sık kullanılan, kimi zaman hayat kurtarıcı bir ilaçtır.

Tekerine çomak sokmak ne demek?

DeyimDüzenle [1] Düzende giden, çok iyi işleyen işi engelleyici harekette bulunmak.

Hapis kalmak ne demek?

2) bir yere çıkamaz, gidemez durumda olmak.

Erkek Kuma nedir?

Kuma, çok eşli bir erkeğin ilk eşi dışındaki eşlerinden her biri. Aynı anlamdaki Orta Türkçe kuma sözcüğünden gelir. Çok eşlilik aralarında Türkiye'nin de olduğu pek çok ülkede yasadışıdır.

Kuma ne oluyor?

Kuma olmak özellikle bir kadının, evli bir erkek ile eş haline girmiş olması anlamına gelmektedir. Yani medeni kanun dışında birden fazla kadının, bir erkekle evlenmesi üzerine, o kadınlar için dile getirilen ve birbirlerine söyledikleri anlamdır.