Bum bum çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bum bum çorbası nasıl yapılır?
  2. Pum pum çorbası nereye ait?
  3. Mısır unu çorbası hangi yöreye ait?
  4. Kokina çorbası nedir?
  5. Kızılcık çorbası nasıl yapılır?
  6. Mısır unu çorbası nasıl yapılır?
  7. Kokina çorbası nereye ait?
  8. Kızılcık tarhanası çorbası nasil yapılır?
  9. Kızılcık tarhanası nasıl yapılır?
  10. Mısır unundan çorba olur mu?
  11. Çorbada mısır unu kullanılır mı?
  12. Antep lebeniye çorbası nedir?
  13. Kokina çorbası nasıl yapılır?
  14. Bolu tarhanası nasıl yapılır?
  15. Kızılcık tarhanası neye iyi gelir?
  16. Kızılcık tarhanası kaç gün bekletilir?
  17. Mercimek çorbasına mısır unu koyulur mu?

Bum bum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası (Bartın) Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın.
  2. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun. ...
  3. Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. ...
  4. Pumpum çorbasını, köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Pum pum çorbası nereye ait?

Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır. Pum pum çorbası tarifi adından da anlaşıldığı gibi yapımı çok basit bir çorbadır.

Mısır unu çorbası hangi yöreye ait?

Bartın yöresine ait enfes bir çorbadır pumpum çorbası. Zaman zaman pum pum çorbası olarak da karşımıza çıkabilir. Özelliği mısır unuyla yapılmasıdır.

Kokina çorbası nedir?

Aksaray yöresine ait lezzetli mi lezzetli bir yemek çorbası olan Kokina çorbası, kuşbaşı eti ile lahana turşusunun müthiş kombinasyonundan oluşmaktadır. İsmi her ne kadar kulağa farklı gelse de tadı ile damaklarda müthiş bir izlenim bırakmaktadır.

Kızılcık çorbası nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Kuru kızılcık tarhanayı pişireceğiniz orta boy tencereye alın.
  2. Üstüne 1 su bardağı sıcak su ekleyerek yarım saat kadar ara ara karıştırarak tarhananın yumuşamasını sağlayın.
  3. Tarhananın üzerine 4 su bardağı daha sıcak su ilave ederek kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Daha fazla öğe...

Mısır unu çorbası nasıl yapılır?

Mısır Unu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. ...
  2. Ardından tercihinize göre sebze, tavuk veya et suyunu kavurduğunuz mısır ununun üzerine yavaş yavaş ekleyin. ...
  3. Sarımsakları içine rendeleyin. ...
  4. Kıvamını aldıktan sonra kısık ateşe alın.

Kokina çorbası nereye ait?

Aksaray yöresinde özellikle ramazan ayında pişirilen bir çorbadır.

Kızılcık tarhanası çorbası nasil yapılır?

2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde kızdırıp soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Yumuşayan tarhanayı sürekli karıştırarak pişirin. Tarhananın kıvamı koyulaşmaya başladığında kavurduğunuz soğan ve sarımsağı çorbaya ilave edin. 5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın.

Kızılcık tarhanası nasıl yapılır?

Bolu Kızılcık Tarhanası Yapılışı: Taze kızılcıklar yıkanır, bekletilerek yumuşaması sağlanır. Yumuşayınca ezilerek süzgeçten geçirilir. Marmelat gibi koyu kıvama gelince unla karıştırılarak hamur yapılır ve hamur küçük parçalara ayrılır. Güneş almayan ortamda altı üstü biraz kurutularak ezilir ve ufalanması sağlanır.

Mısır unundan çorba olur mu?

Dilerseniz içine didiklenmiş tavuk, et, nohut veya çeşitli baklagiller ekleyerek farklılaştırabilir daha doyurucu bir çorba hatta ana yemek kıvamında lezzetler elde edebilirsiniz. Biz en temel haliyle hazırladık, içerisine de bir miktar tane mısır ekledik, sadece mısır unuyla da hazırlayabilirsiniz.

Çorbada mısır unu kullanılır mı?

Mısır Unu Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ile mısır unu güzelce kavrulur. ... Üzerine isteğe göre tereyağıyla pul biber atılır, enfes çorbamız hazır.

Antep lebeniye çorbası nedir?

LEBENİYE ÇORBASI TARİFİ Kuzu kıymasıyla hazırlanarak tüketilen hafif bir çorbadır. Yılın her mevsimi hazırlanarak tüketilir. ... Geleneksel Gaziantep mutfağında lebeniye çorbasına ilave edilen kıyma, et köftesi haline getirilmeden olduğu gibi ilave edilip, kavrulur. Hazırlanışı pratik, hafif ve doyurucudur.

Kokina çorbası nasıl yapılır?

İnce kıydığınız lahana ve domates salçasını da ekleyip karıştırın. Bulgur, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Orta ateşte 15 dakika pişirip sıcak servis yapın. Aksaray yöresinde özellikle ramazan ayında pişirilen bir çorbadır.

Bolu tarhanası nasıl yapılır?

Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın. Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun.

Kızılcık tarhanası neye iyi gelir?

İçerdiği zengin C vitamininin yanı sıra, lif ve E vitamini kaynağıdır. Vücut direncini arttırmak, idrar yolları enfeksiyonlarına karşı koruyucu olmak, kronik hastalıklara karşı bağışıklık sistemini desteklemek gibi faydalı özellikleri olan kızılcık meyvesinden üretilen tarhana da bol vitamin içerir.

Kızılcık tarhanası kaç gün bekletilir?

Taneli tarhanayı tekrar bezin üzerine alıp kuruyana kadar arasıra karıştırarak 3 gün beklettim, kuruduğuna emin olunca bez torbaya koyup kaldırdım,bu işlem için kapaklı kavanozda işinizi görür.Tarhananın daha ince taneli olmasını isterseniz, süzgeç yerine mutfak robotundan geçirin.

Mercimek çorbasına mısır unu koyulur mu?

Mercimekler yumuşadıktan sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine Mısır ununu ilave ederek kokusu ve rengi kıvam alana kadar kavuruyoruz. ... Arzunuza göre üzerine biberli ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.