Hangi ülkeler vize istemiyor 2021?

İçindekiler:

  1. Hangi ülkeler vize istemiyor 2021?
  2. Turkiye kac ulkeye vizesiz gidebilir?
  3. Hangi Avrupa ulkesine vizesiz gidilir?
  4. ABD pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?
  5. Amerika Türkiyeye vize veriyor mu?
  6. Amerikan vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

Hangi ülkeler vize istemiyor 2021?

  • Almanya. Gürcistan. Karadağ
  • Endonezya. Kırgızistan. Tayland. Ürdün.
  • Küba. Peru.

Turkiye kac ulkeye vizesiz gidebilir?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 147 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Hangi Avrupa ulkesine vizesiz gidilir?

İşte vizesiz Avrupa turun için ihtiyacın olan liste: Andorra, Arnavutluk (Balkanlar), Belarus, Bosna Hersek (Balkan ülkeleri), Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ya da Ukrayna.

ABD pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?

ABD vatandaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Amerika Türkiyeye vize veriyor mu?

Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili ABD vatandaşları da vizeye tabidir. Türkiye'ye seyahat gerçekleştirmek isteyen ve üç aydan fazla Türkiye'de kalmayı planlayan umuma mahsus pasaport sahibi ABD vatandaşlarının ABD'daki Türkiye temsilciliklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Amerikan vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi Raporu'na göre ABD vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 174 ülkeye seyahat edebilirler. Bu sayede ABD vatandaşları Dünya'da seyahat özgürlüğü açısından 3. sırada yer almaktadır.