3 çatallı köyü nerede?

İçindekiler:

  1. 3 çatallı köyü nerede?
  2. Bursa hayalet köy nerede?
  3. Izmir cinli köy nerede?
  4. Üç çatallı gölge ne demek?
  5. Büyülü köy nerede?
  6. Lübbey köyünde ne oldu?
  7. Barbaros köyünde ne yapılır?

3 çatallı köyü nerede?

"Dabbe Zehr-i Cin" filminde yaşanan doğaüstü olayların "üç çatallı gölge köy" olarak adlandırılan Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Mezit ve Sulhiye mahallelerinde yaşandığı iddiaları mahalle sakinlerini hem tedirgin ediyor hem de tepkilerine neden oluyor.

Bursa hayalet köy nerede?

BURSA'nın Büyükorhan İlçesi'ne bağlı Çökene Köyü, yaşayan 350 kişinin maddi imkansızlıklar nedeniyle 2 yıl önce terk etmesi üzerine ilçe haritasından silindi. Evlerini ve eşyalarını bırakarak göç eden köylülerden geriye, Güneydoğu'nun terör nediniyle boşaltılan yerleşim birimlerini andıran 'hayalet köy' kaldı.

Izmir cinli köy nerede?

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan ve çeşitli nedenlerle halkının göç etmesi sonucu nüfusu 5'e düşen Lübbey köyü, eşsiz doğası ve tarihi yapılarıyla zamana meydan okuyor.

Üç çatallı gölge ne demek?

Demek ki, "Üç çatallı bir gölge", hıristiyanlığın teslis inancının, Allah'ı oluşturduğuna inandıkları üç unsurun bir simgesidir. Haç, onu temsil eder. Hıristiyanlık bunu ve Ahireti yalanlamıyor fakat en büyük kurtuluşu bu haçtan bekleyerek buna inanıyor.

Büyülü köy nerede?

Sakarya'daki Büyülü Köy: 1921 yılında Sakarya'da yaşanan hikayeye göre bir köyde açıklanamayan olaylar başlayınca köyün 117 hanesi köyden kaçar. İddiaya göre köyü cinî varlıklar basmıştır. Sebebi ise Arapçada 'savunucu' anlamına gelen azem büyüsünün yapılmış olmasıdır.

Lübbey köyünde ne oldu?

Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey köyü, 30 yıl önce elektrik ve geniş tarım arazisi olmaması nedeniyle terk edilmeye başlandı. Köyünden ayrılmayanlar ise zaman içerisinde hayatını kaybetti. Şu anda sadece 5 ihtiyarın yaşadığı Lübbey, 13 yıldır kahveci Mehmet Güler'in odun ateşindeki çayı ile sıcak sohbetlere sahne oluyor.

Barbaros köyünde ne yapılır?

Barbaros Köyünde iken: Köy girişindeki Emek, Kültür ve Sanat Evi'ni mutlaka ziyaret edin. Kurucusu Batuhan Bozkurt ile tanışıp, dünya çapında duyulmuş 'taş mozaik' resim tekniğini, tabloların hikayelerini, felsefelerini dinleyin, çılgın bir emek ürünü olan taş resimlerine bakıp, üzerlerinde ellerinizi gezdirin.