657 DMK 48 5 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. 657 DMK 48 5 maddesi nedir?
  2. 657 sayılı kanunun 98 B maddesi nedir?
  3. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?
  4. 657 ye bağlı memurlar kimlerdir?
  5. 657 45 A nedir?
  6. 657 sayılı kanunun 76 maddesi nedir?
  7. Devlet memuru vakarına yakışmayan davranış nedir?
  8. 657 sayılı Kanun 4 B maddesi nedir?
  9. Kamu memuru nedir?
  10. 657 ye tabi memurlar kimlerdir?
  11. 657 ye tabi devlet memuru ne demek?
  12. 10 gün ise gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?
  13. Devlet memurluğundan çıkarma kararını kim verir?
  14. 4 b liler 657 ye tabi mi?

657 DMK 48 5 maddesi nedir?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

657 sayılı kanunun 98 B maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “memurluğun sona ermesi” başlıklı 98. maddesi (b) fıkrasında da; “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” memurluğun sona erdirilmesinin sebebi olarak sayılmıştır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?

Bu değişiklikle 657 sayılı Kanun'un 48/A-5 bendi; "Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı ...

657 ye bağlı memurlar kimlerdir?

Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

657 45 A nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.

657 sayılı kanunun 76 maddesi nedir?

Mevzu bahis 76. madde “Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.” demektedir.

Devlet memuru vakarına yakışmayan davranış nedir?

Anlaşılacağı üzere Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak disiplin suçunun cezası uyarma cezasıdır. Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesi anlamına gelen uyarma cezası 125. maddenin birinci fıkrasının A alt bendinde düzenlenmiştir.

657 sayılı Kanun 4 B maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

Kamu memuru nedir?

Memur, idari bir sisteme bağlı olarak kamu hizmetini yapmakla görevlendirilen meslek grubuna verilen isimdir. Devlet memurları aylık maaş almak suretiyle çalışır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar, devlet güvencesi altındadır.

657 ye tabi memurlar kimlerdir?

Bu kurumlar; Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında ve Gençlik İl ve Spor Müdürlükleridir. Bu kurumlar 657. sayılı kanuna tabidir.

657 ye tabi devlet memuru ne demek?

657 sayılı kanunun tam olarak adı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'dur. ... Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

10 gün ise gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Devlet memurluğundan çıkarma kararını kim verir?

Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar. Yukarıda belirtilen Kanun hükümleri gereğince memurluktan çıkarma cezasının amirin talebi üzerine memurun bağlı olduğu kurumun yüksek disiplin kurulu tarafından verilmesi gerekmektedir.

4 b liler 657 ye tabi mi?

Sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu'nda sayılan dört istihdam türünden biri olarak, memurluk sistemine getirilen bir istisnadır.