Pierre Loti tepesine metrobüsle nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Pierre Loti tepesine metrobüsle nasıl gidilir?
  2. Pierre Loti tepesine metro ile nasıl gidilir?
  3. Pierre Loti tepesine arabayla çıkılır mı?
  4. Pierre Loti hangi metro?
  5. Pierre Loti ucretli mi?
  6. Pierre Loti ismini kim verdi?

Pierre Loti tepesine metrobüsle nasıl gidilir?

Avcılar – Zincirlikuyu metrobüs hattını kullananlar için Halıcıoğlu durağında inip, Eyüp merkez istikametine doğru tabelaları takip etmek yeterlidir. Eyüp merkezinde yer alan tabelalar sayesinde Pierre Loti'yi kolayca bulabilirsiniz.

Pierre Loti tepesine metro ile nasıl gidilir?

Ümraniye'den Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek Üsküdar son durakta inip Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız.

Pierre Loti tepesine arabayla çıkılır mı?

Aracınızla gidecekseniz; Pierre Loti'ye giden arka bir yol bulunmaktadır. Bu şekilde tepeye gidebilir ve aracınızı orada otoparka bırakarak gezebilirsiniz… Anadolu Yakası'ndan araçsız gelenler ise, Üsküdar – Eyüp vapurlarına binerek rahatlıkla gelebilir. Vapur iskelesinin ordan teleferiğe binerek tepeye çıkabilirsiniz…

Pierre Loti hangi metro?

Bu Metro hatları Pierre Loti yakınından geçiyor: M1A, M1B, TF2.

Pierre Loti ucretli mi?

Pierre Loti Tepesi Teleferik Ücretleri Teleferik ücretleri İstanbul Kart ile tek bilettir. Tam bilet fiyatı 2,60 TL'dir. Öğretmen bilet fiyatı 1,85 TL ve öğrenci bilet fiyatı ise 1,25 TL'dir. Otopark ücreti ise 10 TL'dir.

Pierre Loti ismini kim verdi?

Pierre Loti Tepesi, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Haliç'e nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud'dan almıştır.