Kamuda stratejik plan nedir?

İçindekiler:

  1. Kamuda stratejik plan nedir?
  2. Plan nedir stratejik yönetim?
  3. Stratejik plan kaç ay içinde hazırlanır?
  4. Stratejik planda neler olmalı?
  5. Büyükşehir belediyeleri kaç ay içinde stratejik plan hazırlar?
  6. 2 stratejik plan hangi yılları kapsar?

Kamuda stratejik plan nedir?

3.1.1. 5018 sayılı Kanunda stratejik plan; kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan şeklinde tanımlanmaktadır.

Plan nedir stratejik yönetim?

Plan, stratejinin uygulanma aşamasıdır. Bu anlamda stratejik planlama, örgütlerin çevreleriyle ilişkisidir. Strateji uzun süreli amaçların gerçekleşmesi için genel çerçeveyi çizer, plan ise çizilen çerçeve doğrultusunda belli bir yol çizer.

Stratejik plan kaç ay içinde hazırlanır?

MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir. Güncelleştirme, stratejik planın misyon, vizyon ve amaçları değiştirilmeden, hedeflerde yapılan nicel değişikliklerdir.

Stratejik planda neler olmalı?

Stratejik Plan Oluşturma
  • Hedefler Belirgin Olmalı ...
  • Stratejik Planlama İş Çevresinden Etkilenir. ...
  • Misyon. ...
  • İşin Tanımı ...
  • Firmanızın Felsefesi. ...
  • Firmanın Hedefler. ...
  • Firmanın İç Dinamiklerinin Analizi. ...
  • Stratejinin Uygulamaya Geçirilmesi.
Daha fazla öğe...

Büyükşehir belediyeleri kaç ay içinde stratejik plan hazırlar?

5393 sayılı Belediye Kanununun 41. maddesinde “Belediye başkanı, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma planı ve programı ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yıl başından önce de yıllık performans programı hazırlayıp belediye meclisine sunar.” hükmü yer ...

2 stratejik plan hangi yılları kapsar?

Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. ✓ Stratejik planlarını Yönetmelikte belirlenen takvime uygun olarak süresinde hazırlamayan kamu idareleri, Sayıştaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna bildirilir.