AGI belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. AGI belgesi nasıl alınır?
  2. Asgari geçim indirimi için nereye başvurulur?
  3. E devletten Aile Durum Bildirimi nasıl alınır?
  4. AGI formu kim tarafından doldurulur?
  5. Aile durumunu bildirimi belge e devletten nasıl alınır?
  6. Asgari geçim indirimi alamadım ne yapmalıyım?
  7. 2020 aile yardımı ne kadar?
  8. AGI formu nasıl doldurulur?
  9. AGI formu gerekli mi?
  10. E devletten gelir durum belgesi nasıl alınır?

AGI belgesi nasıl alınır?

Aile bildirim formu almak için muhtarlık veya benzeri bir kamu kurum kuruluşuna başvurmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu formu internet üzerinden indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

Asgari geçim indirimi için nereye başvurulur?

İşçi, eksik ödenen AGİ'lerini vergi dairesinden geriye dönük olarak talep edebilmektedir. Konu ile ilgili dilekçeyi vergi dairesine veren işçi, ayrıca istenen belgeleri de çalıştığı iş yerinden temin ederek vergi dairesine teslim etmelidir.

E devletten Aile Durum Bildirimi nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

AGI formu kim tarafından doldurulur?

AGİ hesaplaması çalışanın Aile Durum Bildirim Formu'nda verdiği bilgilere göre yapıldığından bu formdaki tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekir. İşçinin özlük dosyasında olan bu form, tüm içeriği ile birlikte işçinin sorumluluğu altındadır.

Aile durumunu bildirimi belge e devletten nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

Asgari geçim indirimi alamadım ne yapmalıyım?

AGİ ödemesi yapılmayan işçi, Çalışma Bakanlığının ALO 170 ihbar hattına ya da Vergi İletişim Merkezi'nin 4 nolu ihbar hattına şikayette bulunabilir. Ayrıca AGİ'nin ödenmemesi durumunda çalışan iş sözleşmesini feshedebilir ve tazminat talep edilebilir.

2020 aile yardımı ne kadar?

1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, eş için 2.273 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenen aile yardımı tutarı 332 liradan 351,09 liraya yükseldi.

AGI formu nasıl doldurulur?

AGİ formu, temel olarak 3 bölümden oluşur. İlk bölümde çalışanın TC kimlik numarası, kimlik bilgileri ve çalıştığı görevi yazılır. Eğer devlet memuru ise kurum tarafından verilen sicil numarası, 4A SSK kapsamında çalışanlar için 4A SSK sicil numarası yazılır.

AGI formu gerekli mi?

Daha önce de belirttiğimiz üzere AGİ işçinin yasal hakkıdır. Yine de işverenlerin asgari ücret tespiti yapması için işçinin AGİ formu olarak da bilinen Aile Durum Bildirim Formu'nu eksiksiz doldurması gerekir. Bu formdaki bilgilerin doğruluğu tamamen çalışanın sorumluluğudur.

E devletten gelir durum belgesi nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.