Logo E-Arşiv ne demek?

İçindekiler:

  1. Logo E-Arşiv ne demek?
  2. E-Arşiv gelen Fatura nereden Görüntüleme?
  3. E-Arşiv Fatura işleniyor ne demek?
  4. E-Arşiv ne zaman kesilir?
  5. E-arşiv Fatura iptal aşamasında ne demek?
  6. E-arşiv Fatura değiştirilebilir mi?
  7. E-Arşiv fatura nasıl açılır?

Logo E-Arşiv ne demek?

Logo'nun e-Arşiv uygulaması, firmaların tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturmalarına ve yasal süresi boyunca saklamalarına olanak sağlıyor. ... e-Arşiv faturaları, GİB tarafından belirlenen formatta aylık raporlanmalıdır. Raporlar sadece izin alan Özel Entegratörler aracılığı ile gönderilebilir.

E-Arşiv gelen Fatura nereden Görüntüleme?

Bir mükellefin e-arşiv kapsamında fatura düzenleme yetkisinin olup olmadığını GİB'in ebelge.gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura işleniyor ne demek?

e- Arşiv Fatura, Vergi Usul Kanunu uyarınca kâğıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkân ...

E-Arşiv ne zaman kesilir?

GİB e-Arşiv Portal üzerinden e-arşiv faturasının iptali mümkün değildir. Ancak, Paraşüt ön muhasebe programı üzerinde oluşturduğunuz e-arşiv faturayı, resmileştirildiği tarihten itibaren 7 gün içinde iptal edebilirsiniz.

E-arşiv Fatura iptal aşamasında ne demek?

Gönderici tarafından oluşturulan bu belge, alıcı tarafa iptal talebi olarak gönderilir. Sonrasında alıcının iptal talebini onaylanması beklenir. Alıcının iptal talebini onaylaması durumunda e-Fatura iptal edilmiş olur. E-faturanın iptal edilip edilmediği e-Fatura İptal Portalı üzerinden görülebilir.

E-arşiv Fatura değiştirilebilir mi?

Düzenlenen E-Arşiv faturaları, özel entegratöre gönderildikten sonra GİB'e raporlama süresine kadar iptal edilebilir veya düzeltme yapılabilir. ... İptal edilen fatura, program kayıtlarında ve entegratör kayıtlarında ilgili fatura numarası ile iptal statüsünde görünür ve GİB'e bu statü ile raporlanır.

E-Arşiv fatura nasıl açılır?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.