2021 e deftere kimler geçecek?

İçindekiler:

  1. 2021 e deftere kimler geçecek?
  2. E-Fatura düzenleyen e-defter tutmak zorunda mı?
  3. E-Fatura ve E arşiv kimlere zorunlu?
  4. E-fatura herkese ne zaman zorunlu olacak?

2021 e deftere kimler geçecek?

Elektronik Defter Genel Tebliği Sıra No: 1'e dair Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'in Sıra No: 3 Md. 3.2.6. 1'e göre 20 Hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL yi geçen mükellefler 20 Tarihinde zorunlu olarak e faturaya geçeceği için 01/01/2021 ...

E-Fatura düzenleyen e-defter tutmak zorunda mı?

' Şirketiniz ilgili kanunda belirtilen koşulları sağladığı için e-faturaya zorunlu olarak geçmek zorundaysanız e-defter uygulaması da sizin için zorunludur. Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. ... Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

E-Fatura ve E arşiv kimlere zorunlu?

Kimler e-Arşiv kullanmak zorundadır? VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-fatura herkese ne zaman zorunlu olacak?

2020 yılında cirosu 5 milyon TL'yi aşan ve 1 Temmuz 2021'de e-fatura ve e-arşiv sistemine geçen firmaların tarihinde e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu hale geldi.