Cezbedilmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Cezbedilmek ne demek?
  2. Birini cezbetmek ne demek?
  3. Cezm etmek ne demek?
  4. Caz yap ne demek?
  5. Cazibeli kadın ne demek?
  6. Dosyanın celbi ne demek?
  7. Celbedilmek ne demek hukuk?
  8. Insanı cezbeden ne demek?
  9. Lan caz yapma ne demek?
  10. Caz yapma deyimi nereden gelir?
  11. Nasıl güzel ve çekici olunur?
  12. Kararın celbi ne demek?
  13. Icra takip dosyasının celbi ne demek?
  14. Celp kararı ne demek?
  15. Cezbe ne demek TDK?
  16. Cezbeden nasil yazilir TDK?
  17. Celbetmek ne demek TDK?

Cezbedilmek ne demek?

CELBEDİLMEK – CELBOLUNMAK birl. edilgen f. 1. Üzerine çekilmek: “Dikkatlerin bilhassa bu noktaya celbedilmesi lâzım.”

Birini cezbetmek ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Cezbetmek kelimesi cezbe sözcüğünden türetilmiştir. Cezbe kelimesi, birine karşı duyulan aşırı sevgi ve yakınlık hissi anlamına gelirken, cezbetmek de birini kendine doğru çekmek, aşık etmek, bağlamak demektir. Bu kelime tasavvufta manevi anlamda kullanılır.

Cezm etmek ne demek?

CEZMETMEK – CEZMEYLEMEK 1. Kesin karar vermek: Bu sene hacca gitmeye cezmettim (Şemseddin Sâmi). ♦ geçişli f. 2. Anlamak, kavramak: Bugün umum ile birlikte ben de cezmettim (Abdülhak Hâmit).

Caz yap ne demek?

Caz yapmak deyimi boş konuşmak anlamında kullanılır. Alakalı konu dışında aykırı konular konuşmak anlamına gelmektedir. Boşa konuşmak, gevezelik etmek anlamında kullanılan bir deyimdir.

Cazibeli kadın ne demek?

Güler yüzlü, kendine güveni yüksek görünen ve kadınsı özelliklerini her zaman hissettirmeyi başaran kadınlar, cazibeli kadınlar olarak dikkatleri çekerler. Gülümsemenize değer katmak sizin cazibeli bir kadın haline getirebilir.

Dosyanın celbi ne demek?

Hukuki açıdan evrakların celbi demek, evrakların ilgili yerlerle(nufus, tapu,vergi dairesi vs.) yazışarak, istenerek bir şekilde getirtilmesi, dosyaya eklenmesi demektir.

Celbedilmek ne demek hukuk?

Celb kelimesi kelime manası olarak çağırmak ve davet etmek anlamına gelmektedir. Güncel hayatta kullanılan askerlik celbi veya mahkeme celbi gibi kullanımlar ise askerliğe çağırma ile mahkemeye çağırma şeklinde anlaşılmaktadır.

Insanı cezbeden ne demek?

Insanı cezbeden ne demek? Tasavvufta cezbe Allah'ın kulu (kişiyi) kendisine doğru çekmesi, kulun insani özelliklerinden sıyrılarak ilahi özellikleri kendisinde hissetmesi, bunun sonucu olarak da vecd halinde kendinden geçmesine verilen isimdir.

Lan caz yapma ne demek?

Caz Yapmak anlamı nedir? 2) aykırı düşünceler ortaya atmak.

Caz yapma deyimi nereden gelir?

Mimaroğlu, Fransızca'da 'gevezelik etmek, dedikodu yapmak' anlamına gelen 'jaser' sözcüğünün caz sözcüğüne evrilmiş olabileceğini ya da Charles, James gibi adların önce kısaltmaları olabilecek chas, jas gibi sözcüklere sonra da 'caz' sözcüğüne dönüşmüş olabileceğini ancak daha büyük olasılığın ise müzisyenleri teşvik ...

Nasıl güzel ve çekici olunur?

Hoşlandığınız kişinin, çevrenizdekilerin ilgisini mi çekmek istiyorsunuz. İşte çekici olmanın bilimsel olarak onaylanmış 9 yolu...
  1. KOMİK OLUN. ...
  2. ARKADAŞLARINIZI YANINIZDAN EKSİK ETMEYİN. ...
  3. HAVADAN SUDAN KONUŞMAYI BIRAKIN. ...
  4. LİDER OLUN. ...
  5. DAHA ÇOK GÜLÜMSEYİN. ...
  6. KÖPEK ALIN. ...
  7. EFENDİ OLUN. ...
  8. NEZİH BİR YERDE OTURUN.
Daha fazla öğe...

Kararın celbi ne demek?

Bir mahkeme celbi, yasal bir işlemle bağlantılı olarak birisinin görünmesini veya delil üretmesini emreden bir belgedir. ... Mahkeme celbi taraflardan birini temsil eden avukatlar tarafından verilebilir ve bazı durumlarda aşırı miktarda talep içerebilir.

Icra takip dosyasının celbi ne demek?

MAHKEMECE, İLGİLİ YERLERDEN İCRA TAKİP DOSYASI DA DOSYAYA CELP EDİLMİŞTİR. BU DURUMDA, MEVCUT DELİLLERİN VE ZAMANAŞIMI SAVUNMASININ DEĞERLENDİRİLMESİ MAHKEMEYE AİTTİR.

Celp kararı ne demek?

Çağı gelenleri askerlik ödevine çağırma; Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir.

Cezbe ne demek TDK?

Aşk, Allah'a karşı duyulan aşırı sevgi, cezbe ise, Allah'ın kulunu kendine doğru çekmesi demektir.

Cezbeden nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "cezbetmek"tir.

Celbetmek ne demek TDK?

CELBETMEK – CELBEYLEMEK 1. Kendine doğru çekmek, üzerine çekmek: En ziyâde nazar-ı dikkati celbeyleyen sâzendeler arasında ud çalan… (Sâmipaşazâde Sezâî).