E-fatura nasıl görebilirim?

İçindekiler:

  1. E-fatura nasıl görebilirim?
  2. E-fatura için nereye başvurulur?
  3. Efatura başvurusu nasil yapilir?
  4. E-fatura Kullanıcı Adı ve şifre Nasıl Alınır?
  5. Gerçek kişi e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?
  6. Şahıs firması e-fatura olabilir mi?
  7. E-fatura için mali mühür nasıl alınır?

E-fatura nasıl görebilirim?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-fatura için nereye başvurulur?

Mali Mühür temin etmiş mükellefler, mali mühür kurulum süreçlerini tamamladıktan sonra e-Fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden yapabilirler.

Efatura başvurusu nasil yapilir?

E-fatura başvurusu, efatura.gov.tr adresi üzerinden yapılır. Mükellef firma, kendisine gönderilen linkteki alanlara gerekli bilgileri doldurur. Bilgiler doldurulduktan sonra, özel entegratör tarafından bilgiler kontrol edilir. Eğer bir sorun yoksa, özel entegratör mükellef firmaya aktivasyon linki gönderir.

E-fatura Kullanıcı Adı ve şifre Nasıl Alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

Gerçek kişi e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?

Tüzel ve Gerçek kişiler için e-Fatura ve e-Defter uygulamasında kullanılacak olan Mali Mühür Sertifikasına başvurmak için, https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresine tıklanır. Açılan sayfada ilgili alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir.

Şahıs firması e-fatura olabilir mi?

Gerçek ve tüzel kişilerin içinde anonim ve limited şirketler ile şahıs şirketleri de bulunur. Yani e-fatura kullanmak isteyen şahıs şirketlerinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.

E-fatura için mali mühür nasıl alınır?

Mali Mühür Başvuru Süreci Mali Mühür Sertifikası için https://mportal.kamusm.gov.tr adresine gidilir. Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi firma bilgileri ilgili alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir.