Kart Eşleştirme Tekniği Nedir?

İçindekiler:

  1. Kart Eşleştirme Tekniği Nedir?
  2. Kum saati yöntemi nedir?
  3. Sandviç öğretim tekniği nedir?
  4. Dedikodu öğretim tekniği nedir?
  5. Kart Eşleştirme Oyunu Nasıl Oynanır?
  6. Burada herkes öğretmen tekniği nedir?
  7. Zıt panel tekniği nasıl uygulanır?
  8. Ayrılıp birleşme tekniği nedir?
  9. Düşün eşleş Paylaş tekniği nedir?
  10. Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?
  11. Hızlı tur tekniği nedir?
  12. Soru ağı tekniği nedir?
  13. Birleşme 2 tekniği nedir?
  14. Birleştirme 1 tekniği nedir?
  15. Köşeleme yöntemi nedir?
  16. Konuşma halkası yöntemi nedir?
  17. Rulman tekniği ne demek?
  18. 48 Parça Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?

Kart Eşleştirme Tekniği Nedir?

Dizilerden birindeki kartlar numaralandırılır. Kartlar sınıfa dağıtılır. Öğrenciler, kendilerine gelen kartlarla ilgili hazırlık yaparlar ve daha sonra sınıfın içinde dolaşarak ellerindeki kartların eşlerini ararlar. Kartlarını eşleştirenler bunların gerekçelerini hazırlarlar.

Kum saati yöntemi nedir?

Kum Saati: İlk önce tahtaya boş kum saati çizilir ve öğrenilecek konu kum saatinin ortasına yazılır. Öğrenilecek konu ile ilgili ön bilgiler kum saatinin üst kısmına yazılır ve konu işlenir. Konu işlendikten sonra, öğrenme malzemesinin ana temaları kum saatinin alt bölümüne yazılır ve kum saati açıklanır.

Sandviç öğretim tekniği nedir?

Teorik bilgiler elde etme ve grup halinde elde edilen bu teorik bilgilere dayalı olarak ürün ortaya koyma ve teorik bilgileri pratiğe dönüştürmede kullanılan bir tekniktir (Açıkgöz,2009). Gruptaki öğrenciler bireysel olarak çalışır. Yaptıkları çalışmalar arkadaşlarıyla paylaşılır.

Dedikodu öğretim tekniği nedir?

1) Öğrenciler ikişerli gruplar oluşturur. 2) Verilen konu ya da soru ile ilgili düşüncelerini birbirlerine söylerler. ... 4) Yeni eşlerine düşüncelerini iletirler katılıp katılmadıkları noktaları söylerler. 5) Sürecin sonunda oluşan düşünceler sınıfça tartışılır.

Kart Eşleştirme Oyunu Nasıl Oynanır?

Her bir oyuncu iki kart açarak ön yüzlerine bakıp aynı meyveyi bulmaya çalışır. Eşleşen kartları oyuncu alır. Kartları eşleştiren, yanılıncaya kadar eşleştirmeye devam eder. Daha sonra sıra diğer oyuncuya geçer.

Burada herkes öğretmen tekniği nedir?

Bu teknik; Öğrencilerin ve öğretmenlerin bir konu hakkında beraberce kafa yorarak sonuçlar çıkarmaları veya daha özet bir ifade ile birbirlerine yardım ederek öğrenmeleri yöntemidir. Temeli işbirlikçi öğrenme modeline dayanan bu teknikte; · Öğrenci hem öğrenir, hem öğretir.

Zıt panel tekniği nasıl uygulanır?

Zıt panel öğretim tekniği nasıl uygulanır? Her iki taraf da soru-yanıt grupları olarak yer değiştirir. Bilen, bu tekniğin, “işlenmiş konuları tekrar etme, gözden geçirme amacıyla uygulandığı”nı belirtiyor. Burada önemli olan, az bilinen ya da “açıklığa kavuşturulamamış” noktalara ağırlık verilmesidir.

Ayrılıp birleşme tekniği nedir?

Ayrılıp birleşme tekniği "jigsaw" olarak da bilinmektedir. Ayrılıp birleşme, öğrencilerin gruplara ayrıldığı, bu grupların da kendi içlerinde farklı görevler alıp görevlerini tamamladıktan sonra ilk gruplarıyla buluştukları bir öğretim tekniğidir. ... Öğrencilere gruplarına isim vermeleri tavsiye edilir. 2.

Düşün eşleş Paylaş tekniği nedir?

Düşün eşleş paylaş, bir işbirlikli öğrenme yöntemi kapsamına giren, öğrencinin hem bağımsız hem de grup öğrenmesini destekleyen bir tekniktir. Bu teknikte öğrenciler birlikte çalışarak bir sorunu çözer ya da bir görevi yerine getirir. Hem bireysel hem de grup öğrenimini desteklediği için önemli bir teknik sayılabilir.

Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?

Kartların resimli tarafları yere bakacak şekilde ikişerli sıra halinde yan yana dizilir. Birinci çocuk, rastgele veya sırayla iki kart açar, eğer kartlar birbirinin eşiyse kartları alır ve tekrar diğer kartları açma hakkı kazanır. Farklı kartlar çıkarsa, iki kartı kapatır ve sıra diğer çocuğa geçer.

Hızlı tur tekniği nedir?

Belli konularda duygu ve düşüncelerini gözden geçirmelerini sağlamak için öğrencilerin sırayla düşüncelerini belirlemeleri, belli bir fikri olmayanın geçiniz diyerek zaman kaybını önleme düşüncesiyle sürdürülen bir tartışma tekniğidir (Açıkgöz. 2009).

Soru ağı tekniği nedir?

“İşlenen konunun temel kavramlarının ve ana düşüncelerinin netleştirilmesinde kullanılan bir tekniktir.” (Açıkgöz. 2009, s. 165) Tahta ya da kağıda boş bir ağın çizilmesi, orta kısmına konunun yazılması, anlaşılmayan noktaların ağa yazılması, soruların birbirleriyle ilişkilerine göre ağa yerleştirilmeleri ve her ...

Birleşme 2 tekniği nedir?

Sürecin başında grubun bütününün konunun tümünden sorumlu oldukları, daha sonra konunun grup üyelerine bölüştürülmesi, aynı konuyu alanların alt grup oluşturması ve elde edilen bilgilerin ilk gruba dönerek aktarılması şeklinde gerçekleşen öğretim sürecidir (Açıkgöz 2009).

Birleştirme 1 tekniği nedir?

Konunun gruptaki öğrenci sayısına bölünmesi, aynı konuyu alan öğrencilerin alt uzmanlık gruplarını oluşturmaları, elde edilen bilgilerin ilk gruba dönülerek paylaşılması ve bireylerin birbirlerinden sorumlu oldukları duygusunun kazanılmasına imkan veren bir iş birliği tekniğidir (Açıkgöz, 2009).

Köşeleme yöntemi nedir?

Çoğunlukla net, kesin bir yanıtı olmayan problemler üzerinde düşünceler oluşturma sürecinde kullanılan bir tekniktir (Açıkgöz. 2009). Seçilen çözüm önerileri kartonlara yazılarak sınıfın farklı köşelerine asılır.

Konuşma halkası yöntemi nedir?

Konuşma halkası, öğrencilerin görüş farklılıklarını görmeye ve farklı görüşlere saygı göstermesine yarayan bir yöntemdir. Konuşma halkasının amacı; sınıf içinde güven ve saygı atmosferi oluşturmak, öğrenciler arasında ilişkileri ve iletişimi geliştirmektir.

Rulman tekniği ne demek?

Öğrencilerin iç içe iki çember oluşturacak şekilde oturarak soruna ilişkin olarak önce karşı karşıya oturanların daha sonra her biri ters yönde kayarak önceki tartıştığı öğrencinin yanındaki diğer öğrenciyle tartışarak birbirleriyle görüş alışverişinde bulundukları bir süreçtir (Açıkgöz, 2009).

48 Parça Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?

Kutu içinde her karttan 3'er adet olmak üzere toplam 48 adet kart bulunmaktadır. İsteğe göre 1'er adet oyun kartı çıkarılarak 32 kartla da oynanabilir. Kartlar, çocukların önüne dağınık ve yüzü kapalı olarak yerleştirilir. Çocuklar iki ya da üç tane aynı olan kartları bularak eşleştirir.