POS makinesi Acilimi nedir?

İçindekiler:

  1. POS makinesi Acilimi nedir?
  2. POS cihazı ne için kullanılır?
  3. POS belgesi nedir?
  4. Blokeli satiş POS ne demek?
  5. POS cihazı kullanımı taksit nasıl yapılır?

POS makinesi Acilimi nedir?

Pos Cihazları alınana mal ya da hizmet karşılığında yapılan ödemenin banka kartı ya da kredi kartı ile yapılmasını sağlayan işletmelerin kullandığı tahsilat aracıdır. POS İngilizce “Point of Sale” kelimesinin baş harflerinden gelir. Türkçe karşılığı satış noktasıdır.

POS cihazı ne için kullanılır?

Pos cihazları alınan mal veya hizmet karşılığında yapılan ödemenin banka kartı veya kredi kartı aracılığıyla yapılmasını sağlayan cihazdır. POS kelimesi İngilizce “Point of Sale” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe anlamı ise satış noktası demektir.

POS belgesi nedir?

Kredi ve banka kartıyla POS'unuzda yaptığınız işlemler sonucunda üzerinde "Yukarıdaki yazılı tutar karşılığında mal veya hizmet aldım" ibaresi bulunan satış belgeleri (slip) düzenlenmektedir. Kartla yaptığınız işlemlerde POS'tan iki adet slip çıkmaktadır.

Blokeli satiş POS ne demek?

POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, hiçbir kesintiye uğramadan, belirlenen bloke gün sonrasında hesaba geçer. POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, belirlenen bir miktar bloke gün sonrasında daha düşük komisyonla hesabınıza geçer.

POS cihazı kullanımı taksit nasıl yapılır?

Taksitli Satış 1. Kredi kartı çip okuyucuya takılır veya direkt “Tutar” girişi ile de akışa başlanabilir. 2. “Taksitli Satış” seçilir ve “Giriş” tuşuna basılır. 3. POS cihazı hem faizli, hem de faizsiz taksit işlemleri için tanımlı ise “Taksit Tipi” adı altında “1 Faizsiz”, “2 Faizli” seçenekleri gelir.