E-Fatura mükellefi olan e-defter olmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. E-Fatura mükellefi olan e-defter olmak zorunda mı?
  2. E-faturaya geçenler e arşive geçmek zorunda mı?
  3. E-defter kimlere zorunlu 2020?
  4. E arşive faturaya geçenler e deftere geçmek zorunda mı?
  5. E Arşiv mükellefine e-Fatura kesilebilir mi?

E-Fatura mükellefi olan e-defter olmak zorunda mı?

' Şirketiniz ilgili kanunda belirtilen koşulları sağladığı için e-faturaya zorunlu olarak geçmek zorundaysanız e-defter uygulaması da sizin için zorunludur. Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. ... Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

E-faturaya geçenler e arşive geçmek zorunda mı?

e-Arşiv Fatura Geçiş Zorunlu mu? ... e-Fatura uygulamasına zorunlu veya isteğe bağlı olarak dahil olan/olacak olan mükellefler (e-Fatura mükellefi olmayanlara düzenlenecek faturalar), e-Fatura uygulamasına geçtikleri tarihte e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

E-defter kimlere zorunlu 2020?

Eski düzenlemeye göre 2018 yılında 10 milyon TL ve üzeri olanlar 01.01.2020 tarihinden itibaren e-Defter uygulamasına geçme zorunluluğunda iken, 20 yıllarında 5 milyon TL ve üzeri brüt satışları olanlar ise e-Faturaya geçtikleri dönemi takip eden hesap dönemi başından itibaren e-Defter kullanma zorunluluğu ...

E arşive faturaya geçenler e deftere geçmek zorunda mı?

e deftere geçme zorunluluğu var mıdır? 20 TARİHİNDEN İTİBAREN E ARŞİV FATURA DA KULLANMAK ZORUNDADIR. 2018 Hesap dönemi brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler; 20 Tarihin den itibaren zorunlu olarak e-deftere geçecektir.

E Arşiv mükellefine e-Fatura kesilebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.