Wordpress 301 yönlendirmesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Wordpress 301 yönlendirmesi nasıl yapılır?
  2. 301 yönlendirme ne işe yarar?
  3. Http 11 301 Moved Permanently nedir?
  4. Sayfa yönlendirme ne işe yarar?
  5. 301 yapmak nedir?
  6. URL yönlendirmesi ne demek?
  7. Htaccess ne demek?

Wordpress 301 yönlendirmesi nasıl yapılır?

Blogger 301 Yönlendirmesi Kaynak: /eski-sayfa.html (yönlendirmek istediğiniz sayfa URL'sini ekleyin.) Hedef: /yeni-sayfa.html olarak ayarlayın, yönlenecek yeni sayfayı seçin ve ardından kalıcı alanını işaretleyin. Tüm bunları yaptıktan sonra değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın, hepsi bu kadar.

301 yönlendirme ne işe yarar?

301 Yönlendirme, 'Redirect Permanent' yani kalıcı olarak yönlendirmek demektir. Web sitenizin içeriğini değiştirmeye veya başka bir projeye yönlenmeye karar verdiğinizde 301 yönlendirmesini kullanmak zorundasınız demektir. Sitenizin içeriğini ve linklerini değiştirmek, arama motorları tarafından hoş karşılanmaz.

Http 11 301 Moved Permanently nedir?

301 Moved Permanently” durum kodu, genel olarak bir sayfadan diğer bir sayfaya yönlendirme olarak kullanılmaktadır. Örneğin, siz /iletisim sayfasına giriş yapacak ziyaretçiler için bir yönlendirme aktif ederek bu ziyaretçileri /hakkimizda sayfasına yönlendirebilirsiniz.

Sayfa yönlendirme ne işe yarar?

301 yönlendirmeleri hakkında konuşmadan önce aslında yönlendirmenin tam olarak ne olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Kısacası yönlendirme, ziyaretçileri bir web sayfasının başka bir web sayfasına otomatik olarak almak anlamına gelmektedir.

301 yapmak nedir?

301 Yönlendirme, kalıcı yeniden yönlendirme anlamına gelen özellikle kullanıcıların bağlantılarını farklı adrese yönlendirme işlemlere verilen isim olarak geçmektedir. Web sitenizin içeriğini değiştirmeye veya başka bir projeye geçmeye karar verdiğinizde 301 yönlendirmelerini kullanmanız gerekir.

URL yönlendirmesi ne demek?

URL yönlendirme; bir alan adının ya da alan adındaki bir sayfanın, başka bir alan adına ya da başka bir alan adında yer alan sayfaya yönlendirilmesidir. Örneğin; alanadi.com.tr alan adını, alanadi.com adresine yönlendirebilirsiniz.

Htaccess ne demek?

htaccess Dosyası (Hypertext Access), Apache gibi ağ sunucusu tarafından kullanılan web alanları üzerinde ayar değişimleri yapmanızı sağlayan dosyadır. Böylece sitenizde her türlü değişim, yetki ve kısıtlama işlemlerinin tümünü yapabiliyor olacaksınız. Peki .