Yeni medya türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yeni medya türleri nelerdir?
  2. Dijital medya türleri nelerdir?
  3. Sosyal medya platformları hangileri?
  4. Basılı medya nelerdir?
  5. Çevrimdışı medya türleri nelerdir?
  6. Geleneksel medya türleri nelerdir?
  7. Alternatif Medya nedir?
  8. Geleneksel medya ne demek?

Yeni medya türleri nelerdir?

Yeni medyaya örnek olarak internet, web siteleri, video oyunları, CD-ROM ve DVD'ler sayılabilir. Dijital etkileşimi etkin kılan teknoloji ile birleştirilmedilerse, yeni medya televizyon programlarını, dergileri, kitapları ya da kâğıt üzerine yayınları içermez.

Dijital medya türleri nelerdir?

Dijital ortam ya da dijital medya; videolar, makaleler, reklamlar, müzik, podcast'ler, sesli kitaplar, sanal gerçeklik veya dijital sanat biçiminde olabilir.

Sosyal medya platformları hangileri?

Dünyada En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları
  • Facebook 2,74 milyar.
  • YouTube 2,29 milyar.
  • WhatsApp 2,00 milyar.
  • Messenger 1,30 milyar.
  • Instagram 1,22 milyar.
  • WeChat 1,21 milyar.
  • TikTok 689 milyon.
  • QQ 617 milyon.
Daha fazla öğe...

Basılı medya nelerdir?

Yazılı metin ve sabit görsel materyallerin (fotoğraf, resim, çizim vb.) yer aldığı medya türüne basılı medya adı verilir. Günlük yayın yapan gazete ve değişik periyotlarla (haftalık, aylık, iki aylık, üç aylık, dört aylık, altı aylık) yayımlanan dergi basılı medyanın en temel iki aracıdır.

Çevrimdışı medya türleri nelerdir?

Çevrimdışı reklam medya kanalları arasında televizyon reklamları, reklam panoları, tele-pazarlama, radyo, broşürler ve diğer her türlü basılı medya bulunur.

Geleneksel medya türleri nelerdir?

Gazete, dergi, radyo, televizyon gibi ağırlıkla tek yönlü iletişime hizmet veren kitle iletişim araçları “Geleneksel Medya”nın tanımını oluşturuyor.

Alternatif Medya nedir?

Alternatif medya, yaygın olarak bilinen ve tüketilen medyanın karşısında olan, ona alternatif üretim yapan medya örgütleri, kurumları ve araçlarına verilen genel ad. ... Bu alternatif medya örneklerinin hepsi ana akım gazetelerde, dergilerde ya da yayın medyasında yer almayan konuları ele alır.

Geleneksel medya ne demek?

Gazete, dergi, radyo, televizyon gibi ağırlıkla tek yönlü iletişime hizmet veren kitle iletişim araçları “Geleneksel Medya”nın tanımını oluşturuyor. ... Geleneksel medyada ölçülebilirlik reyting ve tirajlarla olur. 1980'lere kadar medyadaki iletişim, şu an geleneksel olarak tanımlanan yazılı materyallere bağlıydı.