Sosyal sorumluluk projeleri neden önemli?

İçindekiler:

  1. Sosyal sorumluluk projeleri neden önemli?
  2. Şirketlerin sosyal sorumluluk piramidi aşamaları nelerdir?
  3. Carroll un kurumsal sosyal sorumluluk piramidinde ekonomik sorumluluk ne demektir kısaca açıklayınız?
  4. Üçlü sosyal sorumluluk bileşenleri sırasıyla nelerdir?

Sosyal sorumluluk projeleri neden önemli?

Sosyal sorumluluğun en önemli amacı toplumsal fayda ve geleceğe umutla bakacak bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Sosyal sorumluluk projelerinin genel konularını, Yoksulluk, ... Engelli bireylerin topluma kazandırılması gibi konular oluşturur.

Şirketlerin sosyal sorumluluk piramidi aşamaları nelerdir?

Bunlar, ekonomik sorumluluklar, yasal sorumluluklar, etik sorumlulukları ve hayırseverlik sorumluluklarıdır. Kurumsal sosyal sorumluluğu oluşturan bu dört ana unsur Carroll tarafından bir piramit biçiminde değerlendirilmiştir.

Carroll un kurumsal sosyal sorumluluk piramidinde ekonomik sorumluluk ne demektir kısaca açıklayınız?

Carroll, kurumsal sosyal sorumluluğun ekonomik bileşenlerini işletmelerin; her hissenin kazancını maksimize edecek biçimde çalışmaları, mümkün olduğunca yüksek karı gerçekleştirmeye kendilerini adamaları, rekabetçi konumlarını korumaları, yüksek düzeyde organizasyonel etkinliği sürdürmeleri ve karlılıkta sürekliliği ...

Üçlü sosyal sorumluluk bileşenleri sırasıyla nelerdir?

Özet olarak Üçlü Sorumluluk; Dünya Kimya Sanayii'nin Sağlık, Güvenlik ve Çevre performansında sürekli gelişme kaydetme ve faaliyetleri konusunda iletişime açık olma yolundaki taahhüdüdür. Üçlü sorumluluğun temel ve en önemli bileşenlerini çevrenin korunması, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması oluşturmaktadır.