Kargo gönderirken TC şart mı?

İçindekiler:

  1. Kargo gönderirken TC şart mı?
  2. PTT Kargo gönderirken ne lazım?
  3. PTT ile birşey nasıl yollanır?
  4. Kargo telefon etmek zorunda mı?
  5. Kargo icin hangi bilgiler gerekir?
  6. Kargo geldiğinde ne yapmalıyım?
  7. PTT kargo tekrar gelir mi?

Kargo gönderirken TC şart mı?

Kargo gönderilerinizin güvenliği ve tabi olduğumuz yasalar ve yönetmelikler gereğince gönderinizin güvenliği açısından kargonuzu teslim ederken veya teslim alırken, “T.C Kimlik No” ve ticari gönderiler için “Vergi Numarası” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

PTT Kargo gönderirken ne lazım?

Kargoyu göndermek isteyen kişinin kimlik numarası, iletişim bilgileri gerekir. Bu gereğin söz konusu olma sebebi, kargo şirketinin devlete vergi verirken fatura kesmek zorunda olmasıdır. Ayrıca, kargoyu alacak olan kişinin de iletişim bilgileri verilmelidir.

PTT ile birşey nasıl yollanır?

PTT işyerlerinde kargo göndermek oldukça kolaydır. TC Kimlik Numarasını gişe görevlisine söylemek yeterlidir. Kargo, aynı gün veya ilk posta ile sevk edilir. Varış adresi Türkiye'nin diğer ucu olsa dahi kargo, en hızlı ve güvenli şekilde alıcısına teslim edilir.

Kargo telefon etmek zorunda mı?

Kargo firmaları telefonla bildirim yapmak zorunda değiller Kargo firmalarının, alıcıya önceden ulaşarak, siparişin ne zaman teslim edileceğine dair bilgi verme zorunluluğu yok.

Kargo icin hangi bilgiler gerekir?

Kargo Gönderirken bilmeniz gerekenler
  • Kargonuzun alıcısına en hızlı şekilde, zamanında ulaşabilmesi için alıcının adres ve telefon bilgisini doğru ve eksiksiz olarak bildirmeniz gerekmektedir..
  • Kargonuzu teslim alırken güvenliğiniz için kimliğinizi gösteriniz.
Daha fazla öğe...

Kargo geldiğinde ne yapmalıyım?

Kargo geldiğinde teslim almadan önce yapılması gerekenler: - Ürünü teslim aldığınızda kargo görevlisi gitmeden hızlıca açıp kontrol edin. Herhangi bir hasar varsa kargo görevlisiyle beraber "hasar tespit tutanağı" tutun ve kargo görevlisi ayrılmadan ürünü kendisine teslim edin.

PTT kargo tekrar gelir mi?

Şubeye gönderildiği haberini aldığımız kargoyu üç gün içerisinde almamız gerekir. Aksi taktirde üç günün sonunda kargo, tekrar göndericiye geri gönderilmek üzere yola çıkar. Yani, şubeye giden kargo tekrar dağıtıma çıkmaz. Alıcı tarafından alınması gerekir.