Franchise nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Franchise nasıl çalışır?
  2. İşletme bayiliği nedir?
  3. Bayi ne dir?
  4. Franchise nedir örnek?
  5. Franchise satın almak nedir?
  6. Bayi Temsilcisi nedir?

Franchise nasıl çalışır?

Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli ...

İşletme bayiliği nedir?

Bayilik (franchise), bir işi genişletmek, malları ve hizmetleri dağıtmak için kullanılan bir sistemdir. ... Esas olarak bayilik, marka sahibi ve bu markayı temsil edecek işletme arasındaki ilişki ile ilgilidir. Bayi, ticaret unvanını ve çalışma yöntemlerini (iş yapma sistemini) bir marka ile lisanslamaktadır.

Bayi ne dir?

Bir işletmenin ürünlerinin yurt içinde ya da yurt dışında satışını ve pazarlanmasını sağlayan, işletmeye bağlı olarak çalışan ve işletmeyle aralarındaki ilişki hukuki kurallara bağlı olan işletme ya da şahıslar bayi ya da distribütör olarak adlandırılır.

Franchise nedir örnek?

Ürün ve marka franchising sisteminin en tipik örneklerini otomobil ve kamyon satıcıları, benzin istasyonları ve alkolsüz içki üreticileri oluşturuyor. ... Bu sistemin uygulandığı örnekler özellikle oteller, restoranlar, perakende satış mağazaları, kiralama ve danışmanlık hizmetleri veren firmalardır.

Franchise satın almak nedir?

Franchising şeklinde de kullanılan bu terim, uluslararası bir markanın işletme haklarını satın almak anlamına gelir. Sıfırdan bir marka yaratmak yerine, müşteri tabanı hazır bir markanın imtiyaz hakkı satın alındığı için, birçok açıdan yarar sağlayan bir işletmecilik yöntemidir.

Bayi Temsilcisi nedir?

Firmanın kendi mağazaları ile bağlı, mağazaları arasında koordinasyonu oluşturma, mağazaların firma standartlarında faaliyet göstermelerini sağlama, mağaza işletmeciliği sürecini takip ve kontrol etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.