4 Sınıf Tam Sayılı Kesir nedir?

İçindekiler:

  1. 4 Sınıf Tam Sayılı Kesir nedir?
  2. En büyük kesir nasıl bulunur?
  3. Birim kesirler küçükten büyüğe nasıl sıralanır?
  4. Paydası küçük olan birim kesir paydası büyük olan birim Kesirden daha büyüktür doğru mu yanlış mı?
  5. Klavyede 1 bölü 2 nasıl yapılır?

4 Sınıf Tam Sayılı Kesir nedir?

1 veya 1'den fazla bütün ve basit kesirlerden oluşan kesirlere tam sayılı kesirler denmektedir. Şimdi konuda bir örnek verelim ve hem okunuşuna bakalım hem de inceleyelim. Örnek: 3 bütün ile beraber payı 4 ve paydası 9 olan basit kesri ele alalım. 1 4/9 = 1 tam dört bölüm dokuz şeklinde okunur.

En büyük kesir nasıl bulunur?

Eğer payları aynı ise bu defa sıralama için paydalarına bakarız. Hangi kesrin paydası küçük ise o kesir daha büyüktür. Bu durumda 2/3 kesri en büyük kesirdir. Paydaları eşit olan kesirlerin payları farklıdır.

Birim kesirler küçükten büyüğe nasıl sıralanır?

ÇÖZÜM: Birim kesirlerde paydası küçük olan birim kesir diğer birim kesirlerden daha büyük olmaktaydı. Dolayısıyla paydası küçük olandan paydası büyük olana doğru birim kesirlerimizi sıraladığımızda, birim kesirlerimiz büyükten küçüğe doğru sıralanmış olacaktır.

Paydası küçük olan birim kesir paydası büyük olan birim Kesirden daha büyüktür doğru mu yanlış mı?

Payı paydasından küçük olan kesirlere basit kesir denir. Bir tam sayı ve bir basit kesir ile ifade edilen kesirlere tam sayılı kesir denir. Payı paydasına eşit veya payı paydasından büyük olan kesirlere bileşik kesir denir. Senin sorunun cevabı yanlıştır.

Klavyede 1 bölü 2 nasıl yapılır?

Microsoft Office Word'de 1/2 yazıp boşluk tuşuna basınca o yazı kendiliğinden ½'ye dönüşür. böyle bir dönüştürme imkanı yoksa boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında 171 ya da 0189 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ½ çıkar.