E-arşiv fatura şifresi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E-arşiv fatura şifresi nasıl alınır?
  2. E-arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?
  3. E-arşiv fatura Sorgulama nedir?
  4. E-arşiv fatura kim düzenler?

E-arşiv fatura şifresi nasıl alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

E-arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-arşiv fatura Sorgulama nedir?

e-Arşiv fatura sorgulaması, elinize geçen bir e-arşiv faturanın Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) gönderilen raporda beyan edildiğinden emin olmak için yapılabilir. Satıcı raporu bir sonraki ayın 15'ine dek gönderilmelidir. Dolayısıyla bir önceki ayın faturası ayın 15'inden sonra sorgulanır.

E-arşiv fatura kim düzenler?

e-Arşiv Fatura ise göndericilerin e-Fatura, alıcıların ise kağıt fatura kullanması halinde düzenlenir. e-Fatura kullanıcısı olmayan tüm kişi ve kuruluşlara e-Arşiv Fatura düzenlenir. e-Fatura'da tüm faturalar önce Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletilir. GİB e-faturayı alıcısına iletir.