Iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler nelerdir?
  2. Internetten aldığım ürün farklı geldi ne yapmalıyım?
  3. Iade cayma hakkı nedir?
  4. Mesafeli Satış Sözleşmesi 48 2 nedir?
  5. Internetten aldığım ürünü nereye şikayet edebilirim?
  6. Mesafeli satışlarda cayma hakki ne zaman başlar?
  7. Hatalı ürün nereye şikayet edilir?

Iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler nelerdir?

Sağlık ve hijyen açısından iadeye uygun olmayan ürünler; (İç çamaşırı, mayo, kozmetik gibi hijyenik durumu hassas olan ürünleri iade edebilmenin koşulu; ürünün açılmamış ve denenmemiş olmasıdır.) Tarafınızdan açılmış olan ses veya görüntü kayıtları (DVD, CD ve Kaset vb.). Basılı ürünler (Kitap, dergi vb.).

Internetten aldığım ürün farklı geldi ne yapmalıyım?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciler artık uzaktan satışlarda muhatabını bulamazlarsa, ödeme yaptıkları kargodan bunun bedelini alabilirler." bilgisini verdi.

Iade cayma hakkı nedir?

CAYMA HAKKI NEDİR? 6502 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun” (“Kanun”) gereğince, alıcıların teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak hiçbir sebep göstermeden ve kargo ücreti ödemeden ürünleri iade etme hakları vardır. Kanunu her kurumun uygulaması gerekmektedir.

Mesafeli Satış Sözleşmesi 48 2 nedir?

TKHK m.48/2'de tüketiciye satıcı veya sağlayıcı tarafından ön bilgilendirme yapılması gerektiği düzenlenmiştir. Bu bilgilendirme açık ve anlaşılır şekilde tüketicinin ödeme yükümlülüğü, satın alınan mal veya hizmetin niteliği, satış sonrası şikâyet veya iletişim amacıyla başvurulacak merci gibi detayları içermelidir.

Internetten aldığım ürünü nereye şikayet edebilirim?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Mesafeli satışlarda cayma hakki ne zaman başlar?

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar.

Hatalı ürün nereye şikayet edilir?

Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor.