Şirket kurmadan ticaret yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Şirket kurmadan ticaret yapılır mı?
  2. Şirket kurmadan fatura kesilir mi?
  3. Şirket şahsa fatura kesebilir mi?
  4. Shopier için şahıs şirketi gerekli mi?

Şirket kurmadan ticaret yapılır mı?

İster şahıs şirketi olsun, ister anonim şirket olsun, isterse de limited şirket olsun, şirketin türü bir engel durumu teşkil etmez. Sonuç olarak şirket kurmadan vergi mükellefi olmak söz konusu değildir. Şahıs şirketi kurarak çok fazla vergi yükünün altına girmeden e-ticaret yapmak mümkündür.

Şirket kurmadan fatura kesilir mi?

Bir şirket kurmadan da fatura kesmeniz, yasal olarak verginizi vermeniz veya iş yapabilmeniz mümkündür. İşinizden düzenli kazanç sağlayamıyor veya işinizi belirli zaman periyotlarında yapamıyorsanız, yani freelance çalışıyorsanız, müşterilerinizle gider pusulası hazırlayabilirsiniz.

Şirket şahsa fatura kesebilir mi?

Şahıs şirketleri de gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu anonim ve limited şirketler içerisinde değerlendirilir. Bu sayede şahıs şirketleri fatura kesmeye haizdir. Şahıs şirketleri fatura keserken kağıt fatura olabildiği gibi e-fatura da kullanabilirler.

Shopier için şahıs şirketi gerekli mi?

Shopier'de isterseniz bireysel, isterseniz ticari tipte üyelik oluşturabilirsiniz. Bireysel üyelik oluşturmak için kendinize ait kimlik bilgileriniz ve kişisel banka hesap bilginiz gereklidir. Ticari üyeliklerde şirket tipiniz "Şahıs Şirketi", "Limited Şirket" veya "Anonim Şirket" olabilir.