E-Arşiv fatura Portalına nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv fatura Portalına nasıl girilir?
  2. E-Arşiv portal giriş şifresi nereden alınır?
  3. E-Arşiv portal nedir?
  4. E-arşiv portal iade fatura nasil kesilir?
  5. E-arşiv fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir 2021?
  6. 5000 TL altı e-arşiv fatura kesilebilir mi?
  7. E-arşiv portal ne işe yarar?
  8. E-arşiv fatura en fazla kaç gün geriye dönük kesilebilir?
  9. 500 e arşiv nedir?

E-Arşiv fatura Portalına nasıl girilir?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.

E-Arşiv portal giriş şifresi nereden alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

E-Arşiv portal nedir?

e-Arşiv, gelir idaresi tarafından ortaya konulan kurallar çerçevesinde kalarak faturaların elektronik ortam üzerinden düzenlenmesi, faturaların elektronik ortam üzerinden saklanması, ibraz ve raporlamaya ilişkin verileri kapsayan uygulamanın adıdır.

E-arşiv portal iade fatura nasil kesilir?

İade Faturası Nasıl Kesilir? İadeye Konu Olan Fatura Bilgileri kısmına gidip, satır ekle diyoruz, hangi fatura veya faturalara karşılık iade faturası kesiyor isek, bu faturaların istenen bilgilerini giriyoruz ve kaydederek işlemi noktalıyoruz.

E-arşiv fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir 2021?

e-Fatura kesilirken belirli şartlar yerine getirildiği takdirde geriye dönük fatura kesilebilir. Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir.

5000 TL altı e-arşiv fatura kesilebilir mi?

Kesilebilir fakat herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve fatura KDV dahil 5.000 TL'yi aşıyorsa, zorunluluk devreye girer ve faturanın e-arşiv olarak kesilmesi gerekir. ... 5.000 ve 30.000 altı meblağlar için kağıt fatura kesilebilir.

E-arşiv portal ne işe yarar?

e-Arşiv, e-fatura sistemine dahil olmayan kurumlar ve kişilere eletronik ortamda fatura gönderilebilmesini, ayrıca gönderilen faturaların saklanmasını sağlar.

E-arşiv fatura en fazla kaç gün geriye dönük kesilebilir?

Geriye dönük E-Fatura ve E-Arşiv Fatura en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. Bu sürenin aşılmaması gerekir.

500 e arşiv nedir?

e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu olmayan mükelleflerin düzenleyecekleri faturaların, vergi mükelleflerine düzenlenen; vergiler dahil toplam 5 bin TL'yi; vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen; vergiler dahil toplam 30 bin TL'yi aşması halinde “e-Arşiv Fatura” olarak düzenlenme zorunluluğu getirilmiştir.