Iletişim yönetim sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. Iletişim yönetim sistemi nedir?
  2. IYS kimin?
  3. İYS güvenilir mi?
  4. İYS kimlere zorunlu?
  5. IYS ye başvuru için hangi belgeler gerekli?
  6. İYS Org ücretli mi?

Iletişim yönetim sistemi nedir?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

IYS kimin?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sunulan ticari ...

İYS güvenilir mi?

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

İYS kimlere zorunlu?

İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu? Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)'ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

IYS ye başvuru için hangi belgeler gerekli?

İYS başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?
  • Hizmet Sağlayıcı'nın MERSİS numarası ve ticari elektronik ileti gönderimi yaptığı markaların tescil belgeleri (Ayrıca e-imzalı İleti Yönetim Sistemi Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi)
  • İmza yetkilisinin T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, kurumsal e-posta adresi.
Daha fazla öğe...

İYS Org ücretli mi?

İleti Yönetimi Hizmetleri Tüm hizmet sağlayıcılar İYS'yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.