Para tahsil etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Para tahsil etmek ne demek?
  2. Tahsis edilmesi ne demek?
  3. Tahsil ne demek din kültürü?
  4. Tafsil osmanlica ne demek?
  5. Tehzil ne anlama gelir?
  6. Hukukta tahsis etmek ne demek?
  7. Dikap neyin kısaltması?
  8. Nakden ne anlama gelir?
  9. Aynen tahsil ne demek?
  10. Icmalı nedir?
  11. Tehzil nedir örnek?
  12. Tehzil ne demek TDK?
  13. Özgüleme nedir hukuk?
  14. Nesih ve tahsis nedir?

Para tahsil etmek ne demek?

a. (tahsi:li) 1. Parayı alma, toplama: “İcra yoluyla tahsile gideriz, o sonra parasını geri alır.” -B. Felek.

Tahsis edilmesi ne demek?

1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırma. 2. (Maaş için) Bağlama, bağlanma. ѻ Tahsis etmek: 1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırmak, (o şeyi o kimse veya yere) mahsus kılmak: Nutku tahsîs edip insâna / Kıldı fâik onu her hayvâna (Sünbülzâde Vehbî).

Tahsil ne demek din kültürü?

Tahsil ne demek din kültürü? Tahsil kelime anlamı olarak Arapça kökenli olduğu belirtilmiştir. ... Genel olarak kullanımı ile kelime anlamı anlı doğrultuda seyretmektir. Kelime anlamı parayı alma olan bu kelimenin diğer anlamı öğrenim olarak da geçmektedir.

Tafsil osmanlica ne demek?

Konuşulan şey. Teftiş. Söz münazarası, muaraza, mübahese. Bir mevzû hakkında tafsilât, açıklama.

Tehzil ne anlama gelir?

1. Alaya alma, alay etme: Ne şerîat-ı İslâmiyye ve ne de âdâb-ı Osmâniyye'nin tecviz etmeyeceği tarzda kıyâfet-i nisvâniyye ile milletimizi tehzil eyleyeceği şüphesizdir (Ebüzziyâ Tevfik). Nihâyet bunlar, yakın târihi tehzil için tertip olunan eğlenceli bir revüde seyredilir (Aka Gündüz).

Hukukta tahsis etmek ne demek?

Bir şey veya bir yeri birine,bir şeye ayırmak,vermek, hasretmek, tahsis etmek.

Dikap neyin kısaltması?

DİKAB kısaltma sözcüğü bir ifadenin ilk hecesi ve baş harflerinin bir araya gelmesidir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak açılımı vardır. DKAP Ne Demek? ... Okullarda eğitim olarak verilen din kültürü ve ahlak bilgisi DKAP olarak kısaltılmıştır.

Nakden ne anlama gelir?

1. Para olarak, para hâlinde: “Zekât nakden veya mal olarak verilebilir.” 2. Peşin, peşin olarak: “Yarısı nakden, yarısı bono ile ödenmek şartı ile satılıktır.”

Aynen tahsil ne demek?

Aynen Tahsil: Gayrimenkul sermaye iradının Türk Lirası veya yabancı parayla değil, parayla ölçülebilen ayni değerlerle (madde olarak) tahsil edilmesidir. Bu durumda ayni değer VUK'un emsal bedeline ilişkin 267.maddesi dikkate alınarak dikkate alınarak gayri safi irat belirlenir.

Icmalı nedir?

1. Kısaltma, özetleme, ihtisar etme: Deminden beri geçen muhâverâtın ehemmiyetini, ciddiyetini (…) o ân-ı kasir içinde icmâle uğraşıyor (Hüseyin R. Gürpınar).

Tehzil nedir örnek?

Tehzil, bir şairin kaleme aldığı şiirin bir benzerini, aynı vezin ve kafiyede yazmak anlamına gelir. Bazı kaynaklarda hezl olarak da geçen bu şiirler alaycı bir üslupla yazılır. Bu tür şiirlerde mizahi unsurlar çok fazla kullanılsa da kullanılan ifadeler edep dairesi içerisindedir.

Tehzil ne demek TDK?

Tehzil Sanatı Nedir Örnekleri Cevap : Tehzil Nedir Örnek sorusunun cevabı: Tehzil: Alay ve şaka yollu yazılmış nazire.İçeriğinde şaka, latife, güldürü, alay konusu olan edebi eserleri ifade eder. Hezl diye de bilinir. Genellikle tanınmış şairlerin şiirlerine vezin ve kafiye taklit edilerek yazılır.

Özgüleme nedir hukuk?

Gerçek kişilerin, ölümünden sonra hukuki etki ve hükümler doğurmak üzere yapmış olduğu hukuki işlem. ... Kişiler arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk dalı. Özgülemek. Bir şey veya bir yeri birine,bir şeye ayırmak,vermek, hasretmek, tahsis etmek.

Nesih ve tahsis nedir?

Tahsis, bir emir üzerine başka bir emrin gelmesi şeklinde olmaz. Nesih ise, bir emrin üzerine başka bir emir gelmek suretiyle olabilir.