Menkul satış sözleşmesi nedir?

İçindekiler:

  1. Menkul satış sözleşmesi nedir?
  2. Uzaktan Satış sözleşmesi nedir?
  3. Taşınır satış sözleşme yazılı olmak zorunda mı?
  4. Mesafeli Satış sözleşmesi nelerdir?
  5. Satış sözleşmesi ne demek?
  6. Satış sözleşmesi nasıl bir hukuki işlemdir?
  7. Mesafeli satış sözleşmesi Cayma hakkı kaç gün?

Menkul satış sözleşmesi nedir?

Taşınır satış sözleşmesi, karşılıklı iki tarafa borç yükleyen bir sözleşmedir. Satıcının borcu taşınırın zilyetliğini mülkiyeti geçirmek amacıyla alıcıya devretmektir. Alıcının borcu ise taşınır satış bedelinin ödenmesi ve satılan taşınırın devralınmasıdır.

Uzaktan Satış sözleşmesi nedir?

Mesafeli satış sözleşmesi satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın mal ve hizmetlerin pazarlanmasına yönelik yapılan sözleşmelerdir. Sözleşme uzaktan iletişim araçları vasıtasıyla taraflar arasında kurulur.

Taşınır satış sözleşme yazılı olmak zorunda mı?

Bu hüküm, alıcının satılanı teslim almada temerrüde düşmesi durumunda da uygulanır. Bu sözleşmenin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmış olmasına bağlıdır. MADDE 246- Taşınır satışına ilişkin kurallar, kıyas yoluyla taşınmaz satışında da uygulanır.

Mesafeli Satış sözleşmesi nelerdir?

Mesafeli sözleşme, mesafeli satış sözleşmesi satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik sözleşmelerdir. Mesafeli sözleşmeler genellikle mesafeli satış sözleşmesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Satış sözleşmesi ne demek?

Satış Sözleşmesi Nedir? ... Bu tanıma göre; satış sözleşmesi, satıcının, satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya devretme alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşmedir.

Satış sözleşmesi nasıl bir hukuki işlemdir?

Satış sözleşmesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu 207. ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. Bu maddeler gereği satış sözleşmesi, satıcının satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya devretme, alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşme türüdür.

Mesafeli satış sözleşmesi Cayma hakkı kaç gün?

Zira 29188 sayılı Mesafeli Satış Yönetmeliği kapsamında sadece mesafeli satışlarda uygulanabilecek olan cayma hakkı düzenlenmiştir : MSY 9. Madde Cayma hakkı; (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.