Iletişim bilgileri nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Iletişim bilgileri nereden alınır?
  2. E-devlet şifresi almak için nereyi aramak lazım?
  3. E-devlet nereye bağlı?
  4. E-devlet için nereyi aramalıyım?
  5. Nasıl e devletli olurum?
  6. E-devlet kimin projesi?
  7. E-devlet ne kadara mal oldu?
  8. Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu ne demek?
  9. E-devlet hesabı nasıl kurulur?
  10. E-devlet hesabı kaç yaşında alınır?
  11. E-devlet hangi yıl yürürlüğe girdi?
  12. E-devlet nasıl ortaya çıkmıştır?

Iletişim bilgileri nereden alınır?

E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.

E-devlet şifresi almak için nereyi aramak lazım?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.

E-devlet nereye bağlı?

e-Devlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

E-devlet için nereyi aramalıyım?

Eğer e-Devlet Çağrı Merkezi 160'a telefon ile ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız, işaret dili bilen e-Devlet Çağrı Merkezi çalışanlarımız ile görüntülü olarak görüşebilir ve e-Devlet Kapısı'nı kullanırken karşılaştığınız tüm sorunlar ile ilgili hızlı destek alabilirsiniz.

Nasıl e devletli olurum?

Türk vatandaşı olan ve 15 yaşını dolduran her bireyin şifre alma hakkı vardır. Verilen şifre kişinin kendisine aittir ancak sisteme giriş yapıldıktan sonra kendimizin belirleyeceği bir şifre kullanılır. PTT'den TC kimlik numaranızla şifrenizi aldıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlete giriş yapabilirsiniz.

E-devlet kimin projesi?

türkiye.gov.tr projesi 18 Aralık 2008 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "e-Devlet kapısı" hizmete açılmıştır.

E-devlet ne kadara mal oldu?

İKİ yıl önce 19 milyon Euro'ya (38 milyon TL) mal olan e-Devlet uygulamasında, üyelerin şifrelerini sık sık unutması, yeni bir gelir kapısının aralanmasına yol açtı.

Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu ne demek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın çağrı merkezlerinden ALO 183 hattı üzerinden aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik gelen çağrılara rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulduğunu anımsattı.

E-devlet hesabı nasıl kurulur?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemi
  1. Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız.
  2. Masaüstünüzde bulunan Kimlik Kartı uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. ...
  3. Kimlik kartı doğrulama işlemini gerçekleştiriniz.

E-devlet hesabı kaç yaşında alınır?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C.

E-devlet hangi yıl yürürlüğe girdi?

e-Devlet (Türkiye)
Kullanılabilir dil(ler)Türkçe, İngilizce
SahipT.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi
Başlama tarihi)
Geçerli durumAktif
Üye sayısı55.476.183 (Temmuz 2021)
6 satır daha

E-devlet nasıl ortaya çıkmıştır?

· Kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak iş ve veri yinelemesinin önlenmesi, · Kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması, · Karar vericilerin bilgiye dayalı karar verme süreçlerinin geliştirilmesi ve hızlandırılması olarak özetlenebilir.