Stok tutma süresi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Stok tutma süresi nasıl hesaplanır?
  2. Envanter maliyeti nasıl hesaplanır?
  3. Toplam yıllık stok maliyeti nedir?
  4. Satılan stok maliyeti nasıl hesaplanır?
  5. Toplam sipariş maliyeti nedir?
  6. Satılan mamül maliyeti nedir?

Stok tutma süresi nasıl hesaplanır?

Stok tutma süresi de (02.01.2016-21.09.2016) tarihleri arasındaki gün sayısını stok devir hızına bölerek bulunur yani; Stok Tutma Süresi (Gün): 261/7 = 38 olarak bulunur. Yani bu gün sayısı bize 1 adet F ürününün ortalama olarak 38 gün boyunca stoklarımızda durduğunu gösteriyor.

Envanter maliyeti nasıl hesaplanır?

Dönem stok miktarımız olur, bu stok için 120 x 1 (stok miktarı x elde bulundurma maliyeti) = 120 TL envanter maliyeti olur. · elimizde 120 – 80 = 40 br. ürün kaldı. · Bu da bizim 4. Dönem stok miktarımız olur, bu stok için 40 x 1 (stok miktarı x elde bulundurma maliyeti) = 40 TL envanter maliyeti olur.

Toplam yıllık stok maliyeti nedir?

Toplam stok maliyetini minimum seviyede tutan sipariş miktarını belirlemek için kullanılan stok yönetim modelidir. Bir işletmenin hangi miktarda mal siparişi vermesi gerektiği önemli bir sorudur. ... Toplam stok maliyeti bulundurma maliyeti ile sipariş verme maliyetinin toplamına eşittir.

Satılan stok maliyeti nasıl hesaplanır?

Her ticari mal alışında alınan malın miktarı mevcut ticari malın miktarına, maliyeti de mevcut malın maliyetine eklenerek; toplam maliyet, toplam miktara bölünerek ortalama maliyet hesaplanır.Stok miktar değişimleri gün bazında güncelleyen firmalarda kullanılır.

Toplam sipariş maliyeti nedir?

Sipariş maliyeti, tedarikçiye stok için sipariş vermenin maliyetidir. Emir sayısı, talep edilen yıllık miktarın sipariş başına hacme bölünmesiyle hesaplanır.

Satılan mamül maliyeti nedir?

Satılan malların maliyeti (SMM), bir şirkette satılan malların üretimine atfedilebilen doğrudan maliyetleri ifade eder. Bu meblağ, malın yaratılmasında kullanılan malzemelerin maliyetini ve malın üretilmesi için kullanılan doğrudan işgücü maliyetlerini içerir.