EDM fatura nedir?

İçindekiler:

  1. EDM fatura nedir?
  2. E-arşiv fatura kimler kesebilir?
  3. E-Arşiv fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?
  4. Kimler e-Arşiv fatura kesmek zorunda 2020?
  5. EDM tekniği nedir?
  6. E-Arşiv Fatura saat kaça kadar kesilebilir?
  7. E Arşiv Fatura zorunlu mu?
  8. E Arşiv Fatura nedir nasil kesilir?

EDM fatura nedir?

Firmaların E-Faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin bildirdikleri herhangi bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda online erişime açık saklanan dijital fatura tipidir.

E-arşiv fatura kimler kesebilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-Arşiv fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

Kimler e-Arşiv fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.

EDM tekniği nedir?

Elektroerozyon (İngilizce electrical discharge machining (EDM)), iş parçasına istenilen şekli vermek için elektrik boşalmasından faydalanılan üretim yöntemi. Elektrik iletkeni malzemelere uygulananır. ... EDM sırasında elektrot ile iş parçası arasındaki mesafe 0,0125 mm ile 0,05 mm arasındadır.

E-Arşiv Fatura saat kaça kadar kesilebilir?

Oluşturulan taslaklar Vergi Usul Kanunu'na göre sonraki ayın 7. Günü saat 23.59'a kadar kesilmek zorundadır.

E Arşiv Fatura zorunlu mu?

Tebliğ'e göre; e-Fatura'yı kullanan tüm mükelleflerin tarihi itibariyle e-Arşiv Fatura kullanmaları zorunlu hale getirildi. 2018 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-Fatura ve e-Arşiv kullanmaları gerekiyor.

E Arşiv Fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...