Yatay geçiş ilk sene olur mu?

İçindekiler:

  1. Yatay geçiş ilk sene olur mu?
  2. Bir Universiteden digerine nasil gecis yapilir?
  3. Önlisans okuyanlar yatay geçiş yapabilir mi?
  4. Önlisans öğrencileri ne zaman yatay geçiş yapabilir?

Yatay geçiş ilk sene olur mu?

Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir.

Bir Universiteden digerine nasil gecis yapilir?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Önlisans okuyanlar yatay geçiş yapabilir mi?

(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.

Önlisans öğrencileri ne zaman yatay geçiş yapabilir?

Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler iki türlü yatay geçiş yapabilir. ... Önlisans Öğrencileri Aralık Ocak aylarında bahar dönemi için Haziran- Temmuz ayları için Güz dönemi için yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. Yatay geçiş başvuru kriterleri için not ortalamasının en az 2.00/4.00 üzerinden olması gerekir.