Stok devir süresi kaç gündür?

İçindekiler:

  1. Stok devir süresi kaç gündür?
  2. Stok devir hızı neyi ifade eder?
  3. Stok devir hızı nasıl hesaplanır?
  4. Stok devir hızı nedir nasıl yorumlanır?
  5. Bir ürünün satış hızı nasıl hesaplanır?
  6. Stok devir hızı oranı nasıl hesaplanır?
  7. Satılan malın maliyeti ne demek?
  8. Satılan mamül maliyeti nasıl hesaplanır?

Stok devir süresi kaç gündür?

Ortalama stokta kalma süresi hesaplanırken yıl içerisindeki gün sayısı 360 olarak ele alınır ve stok devir hızına bölünür. Çıkan sonuç, stokların kaç günde bir yenilendiğini ortaya koyar. Bu hesaplamaya göre stoklar her 36 günde bir yenilenmektedir.

Stok devir hızı neyi ifade eder?

Stok devir hızı, ürün maliyetlerinin ortalama stoğa bölünmesi ile bulunmaktadır. Stok devir hızı işlemi yapıldıktan sonra ortaya çıkan katsayı, firmanızın ilgili dönem içerisinde elindeki stokları kaç kez yenilediğini de göstermektedir.

Stok devir hızı nasıl hesaplanır?

Stok devir hızı nasıl hesaplanır? Bu verinin hesaplaması yapılırken; yıl içerisinde satılan ürün maliyetinin dönem başı stoklar ile dönem sonu stokların ortalamasına bölünmesiyle hesaplanmaktadır. Ortaya çıkan bu sonuç, bu süreç içerisinde firmanın kaç kez stoklarını yenilediğini göstermektedir.

Stok devir hızı nedir nasıl yorumlanır?

Stok devir hızı, bir firmanın stoklarında yer alan ürünlerin yıl içerisindeki devir sayısını gösteren bir hesaplama yöntemidir. Başka bir deyişle, firmanın bir yıl içerisinde stoklarını kaç kez yenilediğini göstermektedir.

Bir ürünün satış hızı nasıl hesaplanır?

Yıl boyunca sattığınız ürün maliyetinin, dönem başı elinizde olan stoklar ile dönem sonu elinizde olan stokların ortalamasına bölünmesi ile hesaplanır. Bunu basite indirgeyip matematiksel formüle dökmek gerekirse; Stok devir hızı= satılan ürün / [(dönem başı stok + dönem sonu stok) /2] şeklindedir.

Stok devir hızı oranı nasıl hesaplanır?

Stok devir hızı formülü Stok Devir Hızı = (Satılan Malların Maliyeti / (Başlangıç Stok Değeri + Dönem Sonu Stok Değeri) / 2 formülü ile bulunabilmektedir. Formül sonrası çıkan sonuç stoklar kaç gün ortalamasında elden çıkarıldığını gösterir.

Satılan malın maliyeti ne demek?

Satılan malların maliyeti (SMM), bir şirkette satılan malların üretimine atfedilebilen doğrudan maliyetleri ifade eder. Bu meblağ, malın yaratılmasında kullanılan malzemelerin maliyetini ve malın üretilmesi için kullanılan doğrudan işgücü maliyetlerini içerir.

Satılan mamül maliyeti nasıl hesaplanır?

Dönem içinde üretimi tamamlanan mamullerin maliyetini hesaplayabilmek için dönem toplam üretim maliyetine dönem başı yarı mamul maliyetinin eklenmesi, dönem sonu yarı mamul maliyetinin ise düşülmesi gerekmektedir.