Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yapılır?
  2. Mesafeli Satış Sözleşmesi Cayma hakkı kaç gün?
  3. Mesafeli satışlarda mal ve hizmetin sağlanması için öngörülen azami süre ne kadardır?
  4. Mesafeli satış sözleşmesi cezası nedir?
  5. Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?
  6. Cayma hakkı kaç günde gelir?
  7. Mesafeli Satış Sözleşmesi cezası nedir?
  8. Kira sözleşmesi iptal edilmezse ne olur?

Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Mesafeli satış sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
  1. Taraflar. Satıcı ve tüketicinin kim olduğu, adresi, fatura bilgisi vs. ayrıntılı olarak yazılmalıdır.
  2. Konu. ...
  3. Ödeme. ...
  4. Teslimat. ...
  5. Mücbir sebep. ...
  6. Satıcının sorumlulukları.
  7. Alıcının sorumlulukları.
  8. Sipariş.
Daha fazla öğe...

Mesafeli Satış Sözleşmesi Cayma hakkı kaç gün?

Zira 29188 sayılı Mesafeli Satış Yönetmeliği kapsamında sadece mesafeli satışlarda uygulanabilecek olan cayma hakkı düzenlenmiştir : MSY 9. Madde Cayma hakkı; (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Mesafeli satışlarda mal ve hizmetin sağlanması için öngörülen azami süre ne kadardır?

MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.

Mesafeli satış sözleşmesi cezası nedir?

fıkrası uyarınca mesafeli sözleşmelere ilişkin yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için iki yüz Türk lirası idari para cezası uygulanır.

Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Cayma hakkı kaç günde gelir?

(1) Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.

Mesafeli Satış Sözleşmesi cezası nedir?

fıkrası uyarınca mesafeli sözleşmelere ilişkin yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için iki yüz Türk lirası idari para cezası uygulanır.

Kira sözleşmesi iptal edilmezse ne olur?

Kira sözleşmeleri genelde 1 yıllık olarak yapılır ancak bu süre daha da uzatılabilir. ... Kira sözleşmesinin süresinden önce iptali durumunda ise ev sahibi ve kiracının hakları bulunmaktadır. Sözleşmenin kiracı tarafından erken iptal edilmesi halinde ev sahibi kalan süre için olan kira bedelini talep etme hakkına sahiptir.