Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır?
  2. e-Devlet kapısından yoklama başvurusu nasıl yapılır?
  3. Milli Savunma Bakanlığı ASAL yoklama başvurusu nasıl yapılır?
  4. Askere gitmek için nerede muayene olunur?

Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

e-Devlet kapısından yoklama başvurusu nasıl yapılır?

Askerlik yoklaması için gerekli belgeleri oluşturmak ve sağlık muayene işlemlerinizi başlatabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı ASAL yoklama başvurusu nasıl yapılır?

Eğer daha önce e-Devlet şifresi aldıysanız ve e-Devlet sitesine giriş yapabiliyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. 2) Siteye giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “ASAL Yoklama İşlemleri” yazıp, "ASAL Yoklama İşlemleri" başlığı altında bulunan “ASAL Yoklama Başvurusu” bölümüne tıklayıp yoklama işlemlerini yapabilirsiniz.

Askere gitmek için nerede muayene olunur?

Bunun için sisteme E devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra gerekli adımlar takip edilerek işlem başlatılır. Askere gidecek olan kişi bu işlemin ardından kayıtlı olduğu Aile Sağlığı Merkezi'ne giderek askerlik muayenesini olur.